Főoldal Filmek Néhány órával az új Az éhezők viadala-regény után bejelentették a hatodik mozifilmet
Filmek

Néhány órával az új Az éhezők viadala-regény után bejelentették a hatodik mozifilmet

Jön Az éhezők viadala 6. része, ismét egy könyv alapján készül mozifilm.

257
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Forrás: Lionsgate

Néhány órával ezelőtt jelentették be Suzanne Collins új Az éhezők viadala-regényét, Sunrise on the Reaping címmel. A könyv 2025. március 18-án kerül a könyvesboltok polcaira, és 40 évvel Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája után játszódik.

A mű megírásához David Hume implicit gondolata inspirált. „A történet emellett mélyebben elmerült a propaganda használatában és azok hatalmában, akik uralják a narratívát. A ‘Valós vagy nem valós?’ kérdés nap mint nap egyre sürgetőbbé válik számomra” – fogalmazott Collins írónő.

A népszerű franchise rajongói azonnal spekulálni kezdtek, hogy ez a könyv valószínűleg egy újabb film alapját képezi, és nem nagy meglepetésre a Lionsgate bejelentette, miszerint a regény alapján készülő film 2026. november 20-án kerül a mozikba.

A második Negyedévszázad során játszódó történet látszólag azt az ötletet boncolgatja, hogy bemutassa azokat a Játékokat, amelyekben Haymitch Abernathy (akit az eredeti trilógiában Woody Harrelson alakított) részt vett. Ez 24 évvel az „Éhezők Viadala” eseményei elé helyezi a történetet.

Francis Lawrence, aki a 2013-as Az Éhezők Viadala: Futótűz, a 2014-es Az Éhezők Viadala: A kiválasztott – 1. rész, a 2015-ös Az Éhezők Viadala: A kiválasztott – 2. rész és a 2023-as Az Éhezők Viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című filmeket rendezte, már egyeztet a visszatérésről.

„Suzanne Collins mestermesélő és a kreatív északi csillagunk” – mondta Adam Fogelson, a Lionsgate Motion Picture Group vezetője. „Nem is lehetnénk szerencsésebbek, hogy egy olyan együttműködő irányít és bízik meg bennünk, akinek tehetsége és képzelete következetesen ennyire briliáns. Tudjuk, hogy az Éhezők Viadala rajongói világszerte el lesznek bűvölve attól, hogy Suzanne hol összpontosította ezt a következő rendkívüli történetet.”

„A második Negyedévszázad legendás és nagyban befolyásolja a Játékok történetét, még Katniss Everdeen idejében is, negyed évszázaddal később. Akárcsak a rajongók szerte a világon, mi is izgatottan várjuk ezt az izgalmas visszatérést Panembe.”

Collins hozzátette: „Kezdetektől fogva a Lionsgate csodálatos otthona és partnere volt az Éhezők Viadala franchise-nak, és nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok Adammel és a csapattal, hogy ezt a következő történetet 2026-ban a mozikba hozzuk.”

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Forrás: Lionsgate
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események