Főoldal Filmek Namor, a Torpedó nem kap szólófilmet, és a Fekete Párduc 2. producere azt is elárulta, mi ennek az oka
Filmek

Namor, a Torpedó nem kap szólófilmet, és a Fekete Párduc 2. producere azt is elárulta, mi ennek az oka

Jogi aggályai vannak, hogy Namor, a Torpedó nem kaphat szólófilmet.

152
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Több évnyi várakozás után végre bemutatkozott Namor, a Torpedó a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben. Már az Amerika kapitány: Az első bosszúálló idején arról beszéltek, hogy a Marvel Studiosnak tervei vannak az antihőssel. A Fekete Párduc a film végén megkegyelmezett Talokan királyának, így felmerült a kérdés, hogy esetleg saját filmben térhet vissza a tengerek ura.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című film producerét is megkérdezték erről, azonban Nate Moore megerősítette, hogy nem készítenek szólófilmet Namorral, mivel a jogokat nem a Marvel Studios birtokolja, ezért bonyolult lenne leforgatni egy filmet a karakterrel. A The Wrapnek adott interjúban Moore hosszasan beszélt, hogy Namor “visszatérhet”, de mivel a filmes jogokat a Universal Pictures birtokolja, ezért problémás lenne filmet készíteni a karakterről. Szegény Namor ugyanabban a cipőben jár, mint Hulk.

Őszintén szólva ez jobban korlátozott minket abban, hogyan népszerűsítsük a filmet, mint abban, hogy hogyan használjuk őt a filmben. Nem voltak igazán olyan dolgok, amit nem tudtunk volna megtenni a karakterrel, ami jó, mert nyilvánvalóan rengeteg inspirációt merítettünk a forrásanyagból.

Emellett néhány nagy változtatást is eszközöltünk, hogy a karakter megvesse lábát egy olyan a világban, amire sosem volt példa a képregényekben. Olvastam minden képregényt Namorról, amit valaha írtak, és imádom őket, de Atlantisz világa egy kicsit homályosan rajzolódik.

Nate Moore

Ryan Coogler annyira részletorientált filmrendező, hogy mindezt úgy akarta bemutatni a rajongóknak, hogy kézzelfoghatóbbnak és valóságosabbnak tűnik. Nem utolsó sorban pedig a karakter, Talocan vezetője is sokkal emberibb, mint a Marvel kockásain olvashattunk róla. A producer hozzátette még, hogy üzleti oldalról amúgy semmi akadálya nem volt ennek, és ez egészen nagyszerű dolog, hogy nem blokkolták őket.

Moore utalt rá, hogy Namor csak akkor jelenhet meg plakátokon, ha azok egy sorozat részei (tehát például karakterplakátok). A folytatásban visszatérhet még Namor, a Torpedó, de csak abban az esetben, ha a Marvel más hőseivel osztozkodik a filmvásznon, vagyis ez rácáfolt azokra a pletykákra, hogy saját spin-offfal térhet vissza. De a Fekete Párduc 2. befejezése nyitva hagyta a kaput a karakter előtt, látjuk még a karaktert a jövőben.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.