x
Close


Közelgő események

Filmek

Namor, a Torpedó nem kap szólófilmet, és a Fekete Párduc 2. producere azt is elárulta, mi ennek az oka

Jogi aggályai vannak, hogy Namor, a Torpedó nem kaphat szólófilmet.

Namor, a Torpedó nem kap szólófilmet, és a Fekete Párduc 2. producere azt is elárulta, mi ennek az oka
  • Publishednovember 26, 2022

Több évnyi várakozás után végre bemutatkozott Namor, a Torpedó a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben. Már az Amerika kapitány: Az első bosszúálló idején arról beszéltek, hogy a Marvel Studiosnak tervei vannak az antihőssel. A Fekete Párduc a film végén megkegyelmezett Talokan királyának, így felmerült a kérdés, hogy esetleg saját filmben térhet vissza a tengerek ura.

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című film producerét is megkérdezték erről, azonban Nate Moore megerősítette, hogy nem készítenek szólófilmet Namorral, mivel a jogokat nem a Marvel Studios birtokolja, ezért bonyolult lenne leforgatni egy filmet a karakterrel. A The Wrapnek adott interjúban Moore hosszasan beszélt, hogy Namor “visszatérhet”, de mivel a filmes jogokat a Universal Pictures birtokolja, ezért problémás lenne filmet készíteni a karakterről. Szegény Namor ugyanabban a cipőben jár, mint Hulk.

Őszintén szólva ez jobban korlátozott minket abban, hogyan népszerűsítsük a filmet, mint abban, hogy hogyan használjuk őt a filmben. Nem voltak igazán olyan dolgok, amit nem tudtunk volna megtenni a karakterrel, ami jó, mert nyilvánvalóan rengeteg inspirációt merítettünk a forrásanyagból.

Emellett néhány nagy változtatást is eszközöltünk, hogy a karakter megvesse lábát egy olyan a világban, amire sosem volt példa a képregényekben. Olvastam minden képregényt Namorról, amit valaha írtak, és imádom őket, de Atlantisz világa egy kicsit homályosan rajzolódik.

Nate Moore

Ryan Coogler annyira részletorientált filmrendező, hogy mindezt úgy akarta bemutatni a rajongóknak, hogy kézzelfoghatóbbnak és valóságosabbnak tűnik. Nem utolsó sorban pedig a karakter, Talocan vezetője is sokkal emberibb, mint a Marvel kockásain olvashattunk róla. A producer hozzátette még, hogy üzleti oldalról amúgy semmi akadálya nem volt ennek, és ez egészen nagyszerű dolog, hogy nem blokkolták őket.

Moore utalt rá, hogy Namor csak akkor jelenhet meg plakátokon, ha azok egy sorozat részei (tehát például karakterplakátok). A folytatásban visszatérhet még Namor, a Torpedó, de csak abban az esetben, ha a Marvel más hőseivel osztozkodik a filmvásznon, vagyis ez rácáfolt azokra a pletykákra, hogy saját spin-offfal térhet vissza. De a Fekete Párduc 2. befejezése nyitva hagyta a kaput a karakter előtt, látjuk még a karaktert a jövőben.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.