x
Előzetesek

Nagyon baljóslatú lett az Oppenheimer teaser előzetese

A visszaszámlálás elkezdődött, amikor Oppenheimer lángba borította a Földet.

  • Publishedjúlius 28, 2022

Megjelent Christopher Nolan rendezőtől az Oppenheimer című filmjének első teaser előzetese, amelyben először láthatjuk a főszereplőt alakító Cillian Murphy-t J. Robert Oppenheimerként, az úgynevezett “atombomba atyjaként”.

A Universal Pictures szokatlan módját választotta az előzetes bemutatására, ugyanis a YouTube-csatornán folyamatosan, élő stream formájában tette elérhetővé a film első kedvcsinálóját. A trailer nagyon keveset mutat a filmből, és leginkább csak arra jó, hogy felkeltse az érdeklődést a film iránt. A fekete-fehér felvételek alatt dialógusfoszlányok hallhatók, alig felismerhető bármi is a videón, de azért azt kivehetjük, ahogy Oppenheimer felveszi kalapját, majd fotósoktól körülvéve sétál.

A felvételsorozat közzé a maghasadást imitáló képkockákat vágtak be (feltehetően a Napban lezajló maghasadást; egy párbeszédsor alapján, amely azt állítja, hogy Oppenheimer hasznosította “azt az erőt, amelyből a Nap az erejét meríti”). A teaser előzetes színvilága hasonló az első poszterrel, amit múlt héten mutattak be.

A kulcsszavak között szerepel továbbá még “A világ változik, megreformálódik, ez a te pillanatod”, és “Te adtad nekik az erőt, hogy elpusztítsák magukat, te lehetsz a legfontosabb ember, aki valaha élt”. Az egész videó hihetetlenül baljóslatú, amit a zenei aláfestés még kellemetlenebbé tesz, ami klasszikus Nolan-módra enyhén szólva is szokatlan.

A képernyőn egy visszaszámlálás is látható, és az Egyesült Államok által 1945. július 16-án, a világon először végrehajtott nukleáris fegyver bevetésének jövő évi 78. évfordulójára mutat. Az évforduló mindössze néhány nappal az Oppenheimer 2023. július 21-ei mozibemutatója előtt van.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.