Főoldal Filmek Nagy a csend a Joker folytatása körül, de állítólag a Warner Bros. kitűzte a céldátumot a forgatásra
Filmek

Nagy a csend a Joker folytatása körül, de állítólag a Warner Bros. kitűzte a céldátumot a forgatásra

A vártnál jóval korábban jöhet a nagysikerű Joker második része.

470
Joker
Forrás: Warner Bros.

A Todd Phillips által rendezett Joker című filmtől volt hangos 2019, ami széles körben nagy elismerést váltott ki, s több rangos díjat is bezsebelt az adaptáció, de akadtak olyanok is, akik veszélyre hívtak fel a figyelmet. A jegyeladások élére állt, és több mint 1 milliárd dollárt hozott a világ jegypénztáraiból, majd két Oscar-díjat is bezsebelt a legjobb színész és a legjobb eredeti filmzene kategóriában.

A Joker kritikákat olvasni már olvasni lehetett ellentmondásos véleményeket is, és bár senki sem kérdőjelezte meg Joaquin Phoenix kiválóságát a főszerepben, egyesek mégis veszélyes filmnek bélyegezték a mentális betegségek ábrázolása miatt, hogy útmutató lehet a betegséggel küzdő személyeknek. A kritikák ellenére bomba siker volt a film, ami után mindenkiben felmerült a kérdés, lesz folytatás?

Kezdetektől fogva tagadják ezt, a bemutató után a rendező is úgy fogalmazott, hogy kár lenne folytatni ezt a történetet, ugyanakkor éppen ennek ellenkezőjéről pletykálnak. Még 2019 novemberében a The Hollywood Reporter exkluzívan számolt be arról, hogy a Joker 2. részét hivatalosan is elkészíti a Warner Brothers, Phoenix és Phillips visszatérésével. Azóta nem érkeztek friss hírek a folytatásról, egészen mostanáig, ugyanis a Heroic Hollywood bennfentesre hivatkozva exkluzívként hozta le, hogy a stúdió már a forgatás évét is kijelölte.

A lap jelentésében olvasható, hogy egy, a Joker folytatásáról tudó bennfentes szerint a Warner Bros. hivatalosan is megkapta a forgatókönyv első vázlatát, és a film forgatása valamikor 2023-ban kezdődik. Természetesen a cselekmény részleteit szigorúan őrzik az Arkham Asylum egyik cellájában.

Joaquin Phoenix alakítása óta Jokert nem láttuk egyik produkcióban sem a filmvásznon, de kisebb szerepet osztottak a DC Comics hírhedt bűnözőjének a Zack Snyder: Az Igazság Ligája rendezői változatában, amiben Jared Leto újfent a karakter bőrébe bújt. Az elmúlt hónapokban többször is olvasni lehetett olyan pletykákról, miszerint a Robert Pattinson főszereplésével forgatott a The Batman egyik vágásában feltűnik Joker. Perpillanat lehetetlenség biztosra állítani, hogy mi igaz ezekből a pletykákból, de azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy a karakter körüli őrület miatt hamarosan találkozni fogunk Batman legnagyobb ellenfelével.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.