Főoldal Játékok Xbox Modern köntösben tér vissza az Age of Mythology: Retold
Xbox

Modern köntösben tér vissza az Age of Mythology: Retold

A 2000-es évek egyik legjobb stratégiai játéka felújított változatot kap.

139
Age of Mythology: Retold
Forrás: Xbox

Június 9-én tartotta a Microsoft a saját Xbox Games Showcase-t, amelyen többek között egy igazi klasszikust, az Age of Mythology: Retold felújított változatát is bemutatták. A nagy sikerű Age of Empires széria spin-off része, az Age of Mythology 2002-ben jelent meg, amelyben ókori civilizációké és isteneké volt a terep.

Az eredeti játékot bár kitartóan támogatták a fejlesztők, az elmúlt huszonkét évben megérett egy felújításra. A másfél perces előzetesben láthatjuk az új változat modern grafikáját és az ismerős elemeket. Az Age of Mythology egy valós idejű stratégiai játék volt, amely az ókori görög, egyiptomi és skandináv mitológiákba kalauzolta el a játékost. Később ezt atlantiszi, kínai és egyéb frakciókkal is bővítették. A játékmenet az Age of Empires játékok alapján készült, azaz először fejleszteni, építeni, sereget kell toborozni majd támadni, avagy védekezni mindezt egy valós idejű stratégia (RTS) keretén belül. Az Age of Mythology: Retold játékon az eredeti fejlesztők is dolgoztak, tehát egy igazi nosztalgikus kalandot ígér. A játék 2024. szeptember 4-én érkezik PC-re és Xbox konzolra.

A díjnyertes Age of Empires-sorozat alkotói által fejlesztett Age of Mythology: Retold a történelmi keretekből kilépve a mítoszok korába kalauzol, egy olyan korba, amelyet istenek, szörnyek és emberek népesítenek be. A Retold az Age of Mythology legkedveltebb elemeit ötvözi a modern valós idejű stratégiai játékok működésével és megjelenésével, és epikus és innovatív élményt kínál a régi és új játékosoknak egyaránt. Védd meg a birodalmadat, vezess harcba legendás szörnyeket, és hívd segítségül az istenek erejét, hogy eltipord ellenfeleidet.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Indiana Jones and the Great Circle
Játékok

Izgalmas előzetest kapott az Indiana Jones and the Great Circle

Indy a Himaláján csap össze a nácikkal ezúttal.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mozgás közben is látható az Assassin’s Creed Shadows

A Ubisoft bemutatta az új Assassin’s Creed játékmenetét.