Wide Screen
Image default
Játékok

Mit tartogat számunkra a Google innovációja?

A Google végre beszállt a videójáték-iparba, milyen hatással lesz ez a többiekre? Először a Microsoft játékos részlegének feje nyilatkozott.

A Google végre beszállt a videójáték-iparba, milyen hatással lesz ez a többiekre? Először a Microsoft játékos részlegének feje nyilatkozott.

A tegnapi nap a Google bejelentéséről szólt, hiszen bemutatták a Stadiát. Ez akár a játékok jövőjét is jelentheti, hiszen nem kell hozzá jelentős hardware. Elég egy sima telefon vagy dedikált grafikus kártya nélküli laptop is. Stream szolgáltatás, az amerikai tech óriásnál összepakolt gépek viszont eléggé combosak. Az Xbox One X és a PS4 Pro teljesítményének kétszeresét tudjuk elérni a felhő alapú technológián keresztül. 

A hab a tortán egy mai interjú, amelyben a sávszélesség igényéről beszélt a Google PR-osa. A Full HD-n való másodpercenkénti 60 képkockás élményhez 25 megabites internet szükségeltetik, még a 4K 60 FPS-hez nagyjából olyan 30 megabit kell. Ezek nem annyira magas számok mint amiket elképzeltünk, ráadásul gyengébb sávszélességen is el fog indulni elméletileg.

Phil Spencert, a Microsoft játékos részlegének fejét lenyűgözte a rivális bejelentése, de megnyugtatta az Xbox rajongókat. Szerinte a redmondiak minimum akkorát fognak villantani az E3-on, mint a Google tette tegnap. Köze lehet ennek a bejelentésnek az xCloudhoz, viszont ha a keresőóriás szolgáltatása népszerű és használható lesz akkor nagyon fel kell kötniük a gatyájukat. A cég eddig az Xbox One X-el azt hangsúlyozta, hogy övék a legerősebb hardware a konzolpiacon. Kíváncsian várjuk merre fognak, egyáltalán el fognak-e mozdulni ettől az állításuktól a következő generációval. Mindenesetre az E3 igazán izgalmasnak ígérkezik idén is.

Még több a témában...

TESZT: eFootball PES 2021 Season Update

Szarka Roland

Dilis Crash Bandicoot 4 reklám és egy kis demó bemutató

Sinka Tamás

Megjelenési dátumot kapott a Twin Mirror

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat