Minden, amit az új Resident Evil játékról hivatalosan tudni lehet

Hivatalos információk alapján ezek a legfontosabb tudnivalók a Village-ről.

A Capcom a Resident Evil Showcase keretében új részleteket fedett fel a várva-várt túlélőhorrorjáról, a műfajt meghatározó Resident Evil sorozat nyolcadik játékáról, a Resident Evil Village-ről. A kiadó többek között felfedte, hogy a játék 2021. május 7-én fog megjelenni PlayStation 5 és Xbox Series X mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is. Emellett a PlayStation 4 verzió tulajdonosai ingyenesen frissíthetnek majd a PlayStation 5 változatra, az Xbox One és Xbox Series X tulajok pedig a Smart Delivery támogatásnak köszönhetően érhetik majd el plusz költségek nélkül a platformjuknak megfelelő verziót. 

Az előadás során a Capcom nem csak a Resident Evil Village játékmenetébe adott hosszabb betekintést, de bejelentette a sorozat 25. évfordulója alkalmából a többjátékos Resident Evil Re:Verse-t is. A PlayStation 5 játékosok továbbá akár már mától bejárhatják a rejtélyes és gyönyörű Dimitrescu Kastélyt a Resident Evil Village önálló Maiden demójával.

A játék folytatja Ethan Winters a Resident Evil 7 Biohazard keretében kezdődött történetét. A sorozat legújabb alkotása kombinálja a pulzusszám növelő akciót a sorozat jellegzetes túlélőhorror elemeivel. A műsor során a rajongók első alkalommal kaphattak mélyebb betekintést a játékmenetbe, a fejlesztőcsapat pedig számos új részletet is felfedett, köztük olyan funkciókat, amik közönség kedvenc elemeket hoznak vissza a széria korábbi részeiből.

A főszereplő Ethan, ezúttal már tárgyakat adhat el és vehet, tárgykészítési recepteket vásárolhat és testreszabhatja fegyvereit a „The Duke” névre hallgató kereskedőnél. A játék során talált alapanyagokból a falu borzalmainak túléléséhez nélkülözhetetlen tárgyakat készíthet, melyek felhasználása gondos tervezést is igényel az átdolgozott tárolórendszer helymenedzselésével, ami ismerős lehet a sorozat rajongóinak.

A bemutató során látott ellenfelek csupán néhány a Resident Evil Village változatos rosszakaróinak széles kínálatából. Ethannek számos fenyegetéssel kell majd szembenéznie, köztük folyton a nyomában járó, gyorsan mozgó lényekkel és Lady Dimitrescu rejtélyes lányaival, akik képesek rovarrajjá változni. 

A játék változatos ellenfeleinek mindegyike saját támadási móddal rendelkezik, így a játékosoknak alkalmazkodniuk kell hozzájuk gyors döntésekkel arról, mikor támadjanak, védekezzenek, vagy épp fussanak el a túléléshez. Ethan arzenálja egy új rúgó mozdulattal is bővült, amivel egy kis időt és teret tud nyerni ellenfeleitől, hogy megtervezze következő lépését.

A PlayStation 5 tulajok mától exkluzív betekintést nyerhetnek a kastély területébe a Maiden demóval. Ez egy önálló élmény, de remekül bemutatja a teljes játékban várható káprázatos látványt és 3D hangzást. A Maiden szerepében a játékosoknak kizárólag eszükre hagyatkozva kell megtalálniuk a kiutat ebben a feszültséggel teli demóban, bármiféle harci vagy védekezési lehetőség nélkül. Tavasszal egy másik új demó is várható minden platformra.

A Resident Evil-sorozat 25. évfordulójának megünneplésére, ami 2021 márciusában veszi kezdetét, a Capcom bejelentette, hogy a Resident Evil Village egy ingyenes többjátékos élményt is tartalmazni fog Resident Evil Re:Verse címen. Ez a rajongóknak szánt köszönetnyilvánító bónusz ütős képregényszerű grafikával kelt életre egy sor népszerű Resident Evil karaktert, akik 4-6 fős összecsapásokban eshetnek egymásnak ikonikus Resident Evil helyszíneken. A játékosok közönség kedvenc szereplők közül válogathatnak, melyek mindegyike egyedi elsajátítandó képességekkel bír. Mikor a játékosok elesnek, karakterük egy biológiai fegyverré mutálódva éled újjá, hogy bosszút álljon ellenfelein.

Total
2
Shares
Previous Article

Nagyjából így nézhet ki az Xbox következő két éve

Next Article
Skarlát boszorkány

Elizabeth Olsen elárulta, hogy Skarlát boszorkány fog-e szerepelni a Pókember 3.-ban

Related Posts