Minden, amit a Starfield-ről tudhatunk

Nagyon úgy néz ki, csak a Microsoft ökoszisztémájában lesz majd jelen a Bethesda nagyszabású alkotása.

A Starfield egészen régen készül és ehhez képest alig hagyta valami hivatalos információ el az ezt fejlesztő stúdiót. Magukat belsős forrásnak nevezők közül azonban már lényegesen több van és elértünk arra az állapotra, hogy ezekkel már kezdhetünk is valamit. A napokban több pletyka látott napvilágot az alkotásról és ezeket szedtük most össze, illetve néztük meg ezekből a szivárogtatásokból melyek vágnak egybe.

Szinte minden forrás egyetért benne, hogy jelenleg az idei év harmadik negyedévére van belőve a kiadása. Ahogy abban is egyetértés szokott lenni, hogy 2021 legjelentősebb megjelenései Microsoft szempontjából a Starfield, a Halo Infinite, a Forza Horizon 5 illetve a Wolfenstein 3 lehetnek. 

Ezek tudtában és a korábbi hírekre alapozva legelőször a Forzát láthatjuk valamikor a tavasz folyamán. A Halo Infinite-nek el tudunk képzelni egy szeptemberi-októberi dátumot, ugyanis azt őszre ígérték. A Wolfenstein 3 így érkezhetne a nyár folyamán és végül lenne hely a Starfield-nek télre. Ebből adódóan simán átcsúszhat még a negyedik negyedévre is, nem tartjuk valószínűnek, hogy a Halo előtt érkezzen. Az utóbbira a hírek szerint már csak finomhangolás vár.

Visszatérve a Starfield-re, a pletykák szerint csak PC-re és Xbox Series X/S-re fog megjelenni. Készült egy PS5-ös változat is, de ezt elkaszálták a felvásárlás után. Külső nézetben tudjuk majd játszani, de a járművek irányítása már first person-ben fog történni. A főszereplőre csak úgy hivatkoznak, hogy a „privateer”. A játék a mi naprendszerünkben fog majd helyet foglalni, tehát lehetnek ismerős bolygók.

A „Starfield” egy aszteroidák, úrállomások, különböző bányaállomások és űrhajó konvojok elegye. Nagyjából ezt lehet nevezni az űr vadnyugatának. Az egész látvány vegyíteni fogja a csúcstechnológiás úrhajókat a hulladékból szedett-vedett lerúgott bárkákkal. Meglátogathatunk majd bázisokat a Marson, a Holdon és a Vénuszon is. A Föld élhetetlenné vált, valószínűleg ez a sztori egyik elég jelentős előremozdítója lehet.

Csak emberek szerepelnek benne, tehát nem találkozhatunk űrlényekkel. A játékosnak lesz majd egy űrhajója, amivel szabadon barangolhat és még űrsétákra is lehetősége adódik esetenként. Létezik harc a hajók között, de egészen alap szintű. A földi harcrendszer kicsit a Fallout 4-re hajaz, de sokkal modernebb és rendes fedezékrendszerrel felszerelve érkezik.

A gravitáció és az oxigén hiánya nagyon jelentős tényezők lesznek majd a harcok során, néha a játékos igazán nagyot is tud majd ugrani ezek miatt, illetve meg lehet rongálni a másik szereplő oxigéntartályát is. A szivárogtató nem találkozott nagyobb hibákkal és igaz csak a Series X fejlesztői készletén látta futni a programot, de ott szerinte igazán jól működött és nagyon jól nézett ki. Reméljük tényleg igazak ezek az információk és kaphatunk a Bethesda-tól megint egy nagyon jó játékot.

Total
2
Shares
Previous Article

PlayStation 5-ön lesz a legélvezetesebb a Resident Evil Village

Next Article
Shazam

A Shazam! rendezője, David F. Sandberg válaszolt a Superman vendégszereplés pletykáira

Related Posts