Főoldal Sorozatok Milyen lényeket látott Grogu A mandalóri évadnyitójában? Ismerd meg a Purrgileket!
Sorozatok

Milyen lényeket látott Grogu A mandalóri évadnyitójában? Ismerd meg a Purrgileket!

Legújabb cikkünkben bemutatjuk, hogy mik azok a Purrgilek, akiket Grogu látott.

548
A mandalóri
Forrás: Star Wars

A mandalóri harmadik évadának nyitányában láthattunk néhány gyanús sziluettet, mikor főhősünk és kis zöld társa a Nevarrora tartottak a hiperűrön át. Különösen az animációs sorozatok rajongóit hozta lázba ez a rövid kis jelenet, de mik is voltak ezek a lények pontosan?

A purrgilnek nevezett félig-meddig intelligens, bálnaszerű lények amolyan nomád életmódot folytatnak az űrben, és természetes módon képesek használni a hiperűrt nagy távolságok megtételére. Habár legtöbbjük nagyjából olyasmi méretű, mint egy átlagos teherhajó, néhányuk, akiket purrgil ultráknak neveznek akár egy fél csillagromboló méretét is megközelítheti.

A purrgilek fontos szerepet játszottak a hiperutazás technológiájának feltalálásában. A tudósok az állatok működését tanulmányozva alkották meg a hiperűrhajtóműveket, ami lehetővé tette a galaxis nagyobb részének gyorsabb feltérképezését, és a fajok egymással való érintkezését. A Skywalker korában látott Sith-útkeresőhöz és más navigációban segítő eszközök elkészítéséhez is az állatok különböző bomlástermékeit használták fel.

Ami miatt viszont igazán fontos ezeknek a lényeknek A mandalóriban való felbukkanása, az a Star Wars: Lázadók című animációs sorozatra vezethető vissza. A sorozat főszereplői a Lothal bolygó felszabadításáért küzdöttek a Birodalommal szemben, melynek egységeit Thrawn főadmirális vezette. A lázadók csapatának jedi tanonca, Ezra Bridger úgy szabadította meg a bolygót a chiss tiszttől, hogy az Erő segítségével rávette a purrgileket, vontassák őket egy ismeretlen helyre Thrawn csillagrombolójával, a Chimaerával együtt. A széria epilógusában azt láthattuk, hogy a csapat mandalóri származású tagja, Sabine Wren Ahsoka társaságában elindult megkeresni Ezrát, illetőleg Thrawnt is. A mandalóri 2. évadának 6. részében is azt láthattuk, hogy az egykori jedi a főadmirális után kutakodik, később pedig azt is megerősítették, hogy ez a jelenet még a Lázadók epilógusa előtt játszódik.

family reunion 23 71dc0a65

Ezáltal biztosra vehető, hogy az idén érkező Ahsoka című sorozat ezt a történetet fogja folytatni, a purrgilek felbukkanása A mandalóriban pedig már ezt vetíti elő. Mi több, a Bo-Katant alakító Kathee Sackhoff az Emerald City Comic-Conon meglehetősen sejtelmes választ adott arra a kérdésre, hogy esetleg Thrawn felbukkanhat-e már ebben az évadban. A The Direct kérdésére csupán annyit felelt: “Ez egy remek kérdés, köszönöm.” Ebből a szempontból teljes mértékben elképzelhető, hogy az Ahsoka előtt, már A mandalóriban találkozzunk a főadmirálissal, vagy akár még Ezrával is, ezáltal különösen izgalmas a purrgilek felbukkanása, hiszen ők is ezt készíthetik elő.

Szerző
Kelemen Richárd

Star Wars történetek, összefoglalók, toplisták, valamint könyv és képregénybemutatók heti rendszerességgel!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?