Főoldal Játékok Miért lehet problémás az új konzolok SSD-je?
Játékok

Miért lehet problémás az új konzolok SSD-je?

Habár mindkét új gép a gyorsabb fajta háttértárral fog érkezni, ennek van minimum egy nagy problémája.

496

Habár mindkét új gép a gyorsabb fajta háttértárral fog érkezni, ennek van minimum egy nagy problémája.

Az új konzolok egyik legnagyobb hívószava, amely gyakorlatilag minden játékost érdekel, az az új fajta háttértár miatt bőven megrövidülő töltési idők. Az SSD sokszor gyorsabban tudja betölteni az adott fájlokat, ezért nincs is szükség egy-egy ilyet többször elrejteni a kódolás közben, mint azt a Marvel’s Spider-Man kapcsán tették. Mi lehet azonban ennek a hátulütője?

Bizony a háttértár mérete. Jó esetben maximum 1 TB-os SSD-t fogunk kapni az alap gépekbe (itt megjegyezném, hogy szinte biztosan lesz majd 2 TB-os verzió is, természetesen drágábban), amely a mai játékok mérete mellett egészen hamar elfogy. Természetesen azt ígérik, hogy kisebbek lesznek alapvetően a játékok méretei, hiszen nem kell egy fájlt többször felhasználni a gyorsabb töltés érdekében, azonban valószínűleg a nagyobb teljesítmény és így a jobb minőségű textúrák miatt egészen el is szabadulhatnak az alkotások méretei. A Red Dead Redemption 2 így is 105 GB-ot foglal a PS4-eken, viszont a szebb textúrákkal már 150 GB-os mérete lesz a PC-n. Akkor még ne is beszéljünk az új COD MW egészen döbbenetes 175 GB-os helyéről.

Az SSD olyan mélyen be lesz integrálva gyors töltési idő miatt az új gépekbe, hogy a PSU.com szerint nem is igazán lehet majd azt bővíteni. Tehát a feltételezett növekedéssel az 1TB-os gépekben 5-6 nagyobb méretű játék férhet majd el… Meglátjuk, hogyan is lesz ez, és reméljük hogy nem lesz igazunk és cserélhető (illetve bővíthető) lesz a háttértár.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.