Michael Keaton visszatérhet Batman szerepében?

A rajongók szerint itt az ideje, hogy A 66 éves Birdman-ért Oscar-ra jelölt Keaton újra eljátssza a köpenyes igazságosztót.

A rajongók szerint itt az ideje, hogy A 66 éves Birdman-ért Oscar-ra jelölt Keaton újra eljátssza a köpenyes igazságosztót.

A Christopher Nolan-féle Batman trilógia után egyértelműen új fejezet kezdődött a Denevérember történetében. Bale-t egy nagyágyúval, Ben Affleck-kel próbálták pótolni, aki a kezdeti ellenszenv ellenére végül a közönség nagyobb része szerint jól alakította a sötét lovagot. E mellett és ennek dacára azonban a DC utolsó filmjeit nagyon sok kritika érte, aminek köszönhetően nagyon úgy néz ki, hogy Affleck az Igazság Ligájában bújt utoljára a denevérjelmezbe. A DC rajongók nagy része eredetileg leginkább azért nem szerette volna Ben Affleck-et látni a szerepben, mert már akkor is túl “öregnek” tartották hozzá. A soron következő önálló The Batman című alkotásban a főhős azonban már idős, meggyötört, túl van a zenitjén tele a múlt fizikai és lelki sebeivel és a visszavonulását fontolgatja. Ebből a fajta mentalitásból valamicskét már láttunk Affleck-től, akinek jól is állt ez a fajta keserűség, de ő ugye úgy néz ki, hogy kiesett így talán Matt Reeves továbbmegy és egy a korban már igazán benne lévő Batman-t visz a vászonra. Ebbe pedig sok rajongó szerint Michael Keaton passzolna igazán.

Affleck eredetileg írta, rendezte és a főszerepet is vállalta volna a The Batman-ben, de az írói szerepkört és a rendezői széket idén már korábban leadta és úgy néz ki, hogy a főszerepet sem fogja elvállalni, így Reeves-nek ha nem tudja őt meggyőzni, akkor gőzerővel új Batman után kell néznie. A pletykák szerint Jake Gyllenhaal neve felmerült, ráadásul ő is nyitott lenne az együttműködésre de a Warner Bros nem biztos a színész alkalmasságában, ráadásul a kora alapján sem passzol az eredeti elképzelésbe. Persze mindent át lehet variálni, de ha a DC-nél tanultak a múlt hibáiból akkor ebből többet már nem kérnek és maradnak az eredetileg kitalált, idősebb Batman verzióban, amihez sokak szerint Keaton lehet az egyik legkézenfekvőbb alternatíva.

Keaton az 1989-es Tim Burton féle klasszikus Batman című filmben, majd a Batman visszatérben alakította a címszereplőt, végül a harmadik részből azért szállt ki, mert nem tetszett az a könnyed, gyerekeket megcélzó hangvétel amit a stúdió szeretett volna megütni. Tulajdonképpen az alakításával és a döntésével ő hozta először az igazán sötét és komor Batman figurát, amit azóta mindenki követ, így akár szinte járna is is neki egy utolsó lezáró szerep, hogy 30 évet követően befejezze a saját Batman “trilógiáját”.

Mostanában több alakításával is bizonyította, hogy még most is képes igazán jó akció filmekben részt venni és az eddig is kiismerhetetlen szerepválasztásait kvázi meg is tudná koronázni azzal, hogy váratlant húz és 66 éves korában visszatér az egyik legismertebb szerepébe. Ha esetleg valaki azonban azt gondolná, hogy akkoriban osztatlan sikert aratott az, hogy Keaton-t választották a szerepre, az téved, ugyanis az internet előtti időkben számtalan haragos (postai) levéllel bombázták a stúdiót a film előtt és a film után is, mondván Keaton túl furcsa volt a karakterben és nem értették miért választották őt. Ezekre a vádakra Burton (a rendező) így reagált:

Megvan a szemében az a fajta vad energia, ami szinte megkövetelte, hogy rá kerüljön a jelmez… Azért csinálta így, mert szüksége volt rá, hiszen ő nem az a fajta óriás, kigyúrt macho figura.

Keaton Batman alakítása jó időre megváltoztatta a szuperhősök filmes megjelenítését a vonakodó, önutálattal és önmarcangolással teli jellemábrázolásával, melyet mind a mai napig etalonnak és kiindulási pontnak tartanak. Bale alakításáig nem is sikerült igazán menő Batmant alkotni így az ötlet akár jogos is lehet és elérkezhet Keaton visszatérésének ideje, de ne felejtsük azt sem, hogy Jeffrey Dean Morgan szinte már aláírt a Villám Paradoxon-féle denevéremberre, ami ugyan egy alternatív valóságban játszódik, ahol a főhős nem Bruce hanem az édesapja Thomas Wayne, de az ő “átszerződtetése” is egy jó ráadásul egyszerű megoldás lehet.

Ez egyelőre csak egy rajongói teória, de az biztos, hogy a most kialakult helyzetre valamilyen megoldást kell találni az alkotóknak. Ti mit vártok, mi lesz a választás?

dc-es-marvel-univerzum

Total
0
Shares
Previous Article

KRITIKA: A Viszkis

Next Article

Jake Gyllenhaal Batman szeretne lenni, de a Warner Bros. mást szeretne?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!