Főoldal Filmek Michael Keaton elárulta, miért utasította vissza a Mindörökké Batman főszerepét
Filmek

Michael Keaton elárulta, miért utasította vissza a Mindörökké Batman főszerepét

Eddig hallgatott, hogy miért utasította vissza a harmadik Batman szerepét.

450
Michael Keaton Batman

Igazi szenzációnak számított tavaly nyáron, amikor kiderült, hogy a várva várt The Flash című filmben Ezra Miller oldalán visszatér az 1989-es Batman és az 1992-es Batman visszatér produkciók főszereplőjét alakító Michael Keaton, sőt Ben Affleck is látható lesz még egyszer a Sötét lovag szerepében Az Igazság Ligája után.

A színésznek sokáig állt egy harmadik szerep is a ’90-es években, most azonban a Batman sztárja, Michael Keaton elárulta, miért mondott le a harmadik részről, s ezzel arról, hogy újra Gotham City védelmezője legyen. A Backstage-nek adott interjúban a 70 éves egykori Batman arról mesélt a riporternek, miért hagyta ott a franchise-t a Batman visszatér után.

Emlékszem, az egyik dolog, amiért úgy mentem el, hogy ‘Ó, fiam, ezt nem tudom megcsinálni’. [Schumacher] megkérdezte tőlem: ‘Nem értem, miért kell mindennek ilyen sötétnek és szomorúnak lennie’, én pedig azt mondtam: ‘Várj egy percet, tudod, hogy ez a fickó hogyan lett Batman? Olvastad már… Úgy értem, ez elég egyszerű.

Michael Keaton

Kiderült, hogy miután Tim Burton kiszállt a projektből, Keaton nem igazán volt oda Joel Schumacher rendező új iránymutatásáért, ezért ő is hátat fordított a DC Comics adaptációjának. Burton híres alkotásai után Schumacher humorosabbra vette a figurát, s elkészítette a Mindörökké Batman című filmet, amiben Valk Kilmer öltötte magára a denevérjelmezt. Sokan ezt tartják az egyik leggyengébbnek, és csak a Batman és Robin tudta felülmúlni ezt a rossz szintet, amit szintén Schumacher rendezett.

De felmerül egy kérdés, hogy miért is öltözött Keaton Batmannek? “Mindig is Bruce Wayne-ről szólt” – mondta. “Sosem Batmanről – legalábbis számomra. Tudom, hogy a film címe a Batman, és ez mérhetetlenül ikonikus és nagyon menő. Egy kulturális ikon, és Tim Burton révén művészileg is ikonikus. Már a kezdetektől fogva tudtam, hogy Bruce Wayne [filmje] lesz. Ez volt a titok” – tette hozzá. “Soha nem beszéltem róla. Batman, Batman, Batman ezt csinálja, és én folyton arra gondoltam magamban, hogy ‘Ti itt mindenki tévedésben van’. Bruce Wayne. Miféle ember tesz ilyet? Ki válik ilyenné? Milyen ember?”

A DC Comics és a Warner Bros. hamarosan megjelenő filmje, a The Batman pontosan ezt a kérdést fogja körbejárni, és mélyebben bemutatja majd Bruce Wayne-t. Matt Reeves rendező Bruce Wayne önbíráskodó karrierjét vizsgálja a történetben – ami két évvel játszódik azután, hogy Batmanné vált – és felteszi azt a kérdést, hogy milyen ember veszi fel a köpenyt, hogy Batmanné váljon. Reméljük, hogy erre a kérdésre legkorábban március 4-én választ kapunk, amikor bemutatják a mozikban a Batman című filmet.

Michael Keaton
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...