Megváltozott a Star Wars: Episode IX munkacíme

Ugyan korábban már megtudtuk, hogy milyen név alatt készül a Star Wars: Episode IX, de azt most megváltoztatta J.J. Abrams rendező.

Ugyan korábban már megtudtuk, hogy milyen név alatt készül a Star Wars: Episode IX, de azt most megváltoztatta J.J. Abrams rendező.

Alig több mint egy hónappal a Star Wars: Episode IX forgatása előtt J.J. Abrams rendező Csillagok háborúja új munkacímet kapott. A félreértések elkerülése végett ez nem az a cím, amivel jövő decemberben bemutatják a mozikban, ezt csak a forgatás alatt használja a stáb amolyan azonosításként.

A Fantha Tracks tudtára jutott – akik korábban minden Star Wars munkacímről pontosan tudósítottak -, hogy milyen címen forgatják júliustól a Skywalker-saga kilencedik részét. A korábban kiszivárgott Black Diamond címmel ellentétben Abrams trlXie névre keresztelte az új trilógia befejező részét. Akárcsak a változtatás valódi oka, úgy a cím is nagy rejtély, csak találgatások voltak korábban, hogy mire utalhat, mit jelenthet a munkacím.

Több mint valószínű, hogy a most kiszivárgott munkacímben az IX a római számra utal, míg a név többi része nem hordoz bármiféle egyéb jelentést. Jó ideig nem tudjuk meg, hogy milyen néven érkezik 2019 végén a film, hiszen a Star Wars: Az utolsó Jedik címét is egy évvel a film bemutatója előtt árulta el a Lucasfilm, így várhatóan csak jövő év első felében leplezik le az Episode IX címét, de azon sem lepődnénk meg, ha csak az áprilisi Star Wars Celebration alatt az előzetessel egy időben tudnánk meg a 9. rész hivatalos filmcímét.

A Star Wars: Egy új remény munkacíme anno az Adventures of the Starkiller: Episode 1 – Star Wars volt, de akkoriban még bírt különösebb jelentőséggel a Star Wars franchise neve, így nyugodtan lehetett használni ilyen beszédes elnevezéseket. A Birodalom visszavág nem is kapott munkacímet, ellentétben A Jedi visszatér filmmel, ami annál érdekesebb elnevezést, a Blue Harvest címet kapta. Az előzménytrilógiák esetén már gondosan ügyeltek az elnevezésekre, sorban a The Doll House, Jar Jar’s Big Adventure és végül a The Bridge nevekre keresztelték a filmeket. J.J. Abrams a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő munkái előtt az AVCO címet adta a filmnek, ami annak a színháznak a neve volt, ahol a rendező először látta az Egy új remény filmet. Később a filmet átkeresztelte – akárcsak tette most a kilencedik résznél is – Foodles névre. A Star Wars: Az utolsó Jedik a Space Bear nevet kapta, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet a Los Alamos (ez utalás volt az atombombára), és végül a Solo a Red Cup titkos nevet.

Total
0
Shares
Previous Article

A Bosszúállók 4. még a Végtelen háborúnál is sokkolóbb lesz

Next Article

Doctor Strange felelős [SPOILER] eljöveteléért a Bosszúállók 4.-ben?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!