The Batman

Megkapta korhatár-besorolását a The Batman, az indoklásban a durván erőszakos és a felkavaró tartalom is szerepel

A családbarát besorolás ellenére elég durvának ígérkezik a film.

Voltak olyan találgatások, hogy Matt Reeves rendezőtől a The Batman talán R-besorolást fog kapni, vagy legalábbis törekednek arra, hogy a legnagyobb 18-as karikát célozzák meg. Az ellenkező híresztelések ellenére a The Batman nem lesz R-besorolású, ugyanis a DC Comics soron következő adaptációja végül csak a PG-13-es karikát kapott az MPA-től, szóval be kell érnünk itthon a 12-es karikával. Persze ez Magyarországon még változhat, ahogy láttuk a Venom 2. – Vérontó esetében is (itthon a legnagyobb besorolással került bemutatásra, miközben az Egyesült Királyságban 16-as karikával játszották a mozikban)

A Warner Bros. a közelmúltban több DC Comics adaptációinál, mint például a Joker, a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag vagy a Ragadozó madarak esetében a felnőtteknek szóló besorolást választotta. Matt Reeves filmjének meglehetősen brutális előzetesei után sokan arról találgattak, hogy a közelgő feldolgozás is követi a sormintát, s 18-as karikával kerül a mozikba. Az MPA azonban most hivatalosan is bejelentette, hogy The Batman PG-13-as besorolású lesz.

A hír igazából nem is olyan meglepő. A kevésbé ismert karaktereknél jobb szeretnek játszani a besorolással, és a DC Comics egyik legismertebb karakterével aligha szeretett volna kibánni a Warner Bros. stúdió, hogy elvegye a lehetőséget a családoktól, hogy közösen üljenek be Batman legújabb kalandjára.

A Sötét Lovag legújabb kiruccanása ennek ellenére még így is elég DURVA élménynek ígérkezik, mivel az indoklásban olyan jelzők olvashatóak, mint a “durván erőszakot, felkavaró tartalmakat, kábítószeres tartalmakat, erős nyelvezetet és némi szuggesztív anyagot”. Bár a PG-13-as kapta, de úgy hangzik, hogy Reeves a határokat feszegeti a PG-13-as besorolásnál.

The Batman 2022. március 4-én jön ki a mozikba.

The Batman
Total
5
Shares
Previous Article
Örökkévalók

Gemma Chan megerősítette, hogy az Örökkévalók után visszatér Szirszé szerepében

Next Article
Különösen veszélyes bűnözők

A Netflix berendelte a Különösen veszélyes bűnözök 2-3. részét, egymás után forgatják le őket

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!