Főoldal Filmek Megkapta a zöld jelzést a Riddick: Furya, hogy Vin Diesel eljátssza újra az ikonikus szerepét
Filmek

Megkapta a zöld jelzést a Riddick: Furya, hogy Vin Diesel eljátssza újra az ikonikus szerepét

Vin Diesel következő filmje a Riddick: Furya lesz.

371
Riddick

A Riddick: Furya című filmmel visszatér Vin Diesel. A sci-fi franchise negyedik része a vad furyai harcos kalandjait meséli el. A filmsorozat első részét még 2000-ben mutatták be Pitch Black – 22 évente sötétség címmel, majd két folytatás követte, a 2004-es Riddick – A sötétség krónikája, valamint a 2013-as Riddick.

Diesel már tett rá utalást közösségi felületén, hogy bejelentés várható a projekttel kapcsolatban, ugyanakkor arra is felhívta a rajongók figyelmét, hogy számos más projektje, így a Halálos iramban 11., a Rock ‘Em Sock ‘Em Robots vagy a Kojak nem segít az időbeosztásán.

Egy sajtóközlemény szerint Vin Diesel újra eljátssza a szökött űrbörtöntöltelék, Richard B. Riddick szerepét. Diesel egyben a film producere lesz, a One Race Films nevű produkciós cégének keretében. A Riddick: Furya című filmben visszatér a filmsorozat írója és rendezője, David Twohy is. A forgatás augusztus 26-án kezdődik Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.

A hírrel együtt egy rövid szinopszis is érkezett, amely szerint “a Riddick: Furya című filmben Riddick végre visszatér szülőbolygójára, egy olyan helyre, amelyre alig emlékszik, és amelytől fél, hogy romokban marad. Ott azonban más furyaiakat talál, akik a létükért küzdenek egy új szörny ellen – és ezek közül néhányan jobban hasonlítanak Riddickre, mint azt valaha is gondolta volna”.

Richard B. Riddick, akit jellemzően csak Riddickként ismerünk, egy antihős, akit gyakran erőszakos, menekülő bűnözőként mutatnak be. Állítólag ő az utolsó tagja a Furyan fajnak, egy olyan harcos fajnak, amely egyedülálló képességekkel rendelkezik, többek között látnak a sötétben. Bár kegyetlen és találékony, Riddick nem hős, és gyakran kerül életveszélyes helyzetekbe.

Riddick kalandjainak köszönhetően egy ideig a Necromongers parancsnoka lesz, mígnem elárulják, miután a vallási rend ambiciózus tagjaival összetűzésbe keveredik. A harmadik film már felvezette azt, hogy Riddick a negyedik filmben megtorlásra készül, mivel elárulták, és egy kopár bolygón hagyták meghalni, de sikerült túlélnie.

Az első film, a Pitch Black – 22 évente sötétség világszerte 53,2 millió dolláros bevételt hozott 32 millió dolláros becsült gyártási költségvetésből. A film nem aratott nagy sikert a kritikusok körében, hiszen a Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalán 60%-os pontszámmal szerepel. A sötétség krónikája még ennél is több pénzből készült, de a 105 millió dolláros büdzsé ellenére csak 115,8 millió dollárt hozott, és még a kritikusok sem kegyelmeztek neki. Majd jött a 2013-as Riddick, amely világszerte 98,3 millió dollárt gyűjtött össze, a jóval kisebb, mindössze 38 millió dolláros gyártási költségvetésből. Kereskedelmi szempontból az utolsó film volt a legnyereségesebb, ez sem győzte meg a kritikusokat.

Riddick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események