x
Filmek

Megfejtették, hogy Snoke és Luke kihez beszél Az utolsó Jedik előzetesében?

A Star Wars: Az utolsó Jedik előzetese után többen is összeesküvés elméletet sejtenek, hogy a Disney szándékosan vezette félre a rajongókat.

Megfejtették, hogy Snoke és Luke kihez beszél Az utolsó Jedik előzetesében?
  • Publishedoktóber 22, 2017

A Star Wars: Az utolsó Jedik előzetese után többen is összeesküvés elméletet sejtenek, hogy a Disney szándékosan vezette félre a rajongókat.

Lassan két hete már, hogy az ESPN tévécsatorna bemutatta a Star Wars: Az utolsó Jedik második előzetesét, ami előtt Rian Johnson felhívta a rajongók figyelmét, hogy komoly utalások hangozhatnak el a végső előzetesben. Akik megnézték az előzetest, ők tudják, hogy miről beszélt a rendező, de sokakban felmerült a kérdés, hogy esetleg a Disney szándékosan vezette félre a rajongókat, és úgy vágták össze a videót, hogy az más és más szemszögből is értelmezhető legyen.

A Reddit felhasználók fejtették ki, hogy az előzetesben Snoke, illetve Luke kihez beszélhet. A trailer elején úgy tűnik, hogy Snoke legfőbb vezér Kylo Renhez (Adam Driver) beszél, míg Skywalker ifjú tanítványához, Reyhez (Daisy Ridley) intézi szavait. A fórum egyik olvasója érdekes következtetésre jutott a tajvani előzetes feliratos változatából, ugyanis a videó elején az „amikor rád találtam” mondatban a RÁD a tajvani nyelvben nőnemre utal, tehát semmiképp sem Kylo Renhez beszélnek itt. Habár Snoke az előzetesben Reyhez beszélhet, de a legtöbb rajongó is hasonló véleményre jutott, miután ellenezték a videót, mégpedig hogy Snoke valaki máshoz szól. Így viszont újra kell értelmeznünk Luke szavait is, hiszen úgy hittük, hogy az „ez nem úgy fog alakulni, ahogy azt te gondolod” szavakat Reyhez mondja a mester, de a TE formula itt most egy férfi névmásra utal. Luke itt Kylo Renhez szólna? És akkor Snoke a trailer végén a képsorok ellenére nem Reyhez, hanem a bukott jedi mesterhez beszél, aki Darth Vader sorsát teljesítheti be, amit anno Palpatine megjósolt A jedi visszatérben?

A fenti gondolatok értelmében egészen más és új értelmet nyerne a végső előzetes, és kétségtelen, hogy egészen izgalmas fordulatokat hozna. Rég várunk már hasonló fordulatokra, és most végre megkaphatjuk, de azt le kell szögeznünk, garancia arra nincs, hogy a felirat hivatalos úton, a Lucasfilmtől került fel az előzetesre.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.