Dűne

Megérkezett a Dűne várva várt első, szédítő előzetese

Végre itt vannak az első képsorok az új Dűne-filmből.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Tenet után a Dűne maradt az év leginkább várt filmje. Frank Herbert sci-fi klasszikusát David Lynch némileg félresikerült próbálkozása után ezúttal korunk egyik legfelkapottabb rendezője, Denis Villeneuve álmodhatja vászonra, a rendező pedig elképesztő szereplőgárdát gyűjtött maga köré. Szerepelni fog a filmben többek között Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling és Javier Bardem is.

Villeneuve azt is elárulta már, hogy a tervek szerint most decemberben mozikba kerülő film csak a történet első felét fogja elmesélni.

Ezt a történetet szinte lehetetlen lenne egy filmben elmesélni. A könyv világa egyszerűen túl komplex és szerteágazó, az ereje pedig éppen a kis részletekben rejlik. Egyébként is azt gondolom, hogy Frank Herbert művé egy fájó látlelet a jelenünkről. Absztrakt módon ugyan, de a Föld kizsákmányolása, a vad kapitalizmus árnyoldala jelenik meg a könyvben. Bizonyos értelemben a Dűne egy felnövéstörténet, melynek egyik fontos üzenete éppen az, hogy a fiatal generációnak kell cselekednie, nekik kell egy jobb irányba terelni a világunkat.

Dűne története: a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Az első előzetest már a Tenet mellett vetítették az Egyesült Államokban, most azonban mindannyian szemügyre vehetjük mozgásban is a karaktereket.

Dűnét a tervek szerint december 17-én mutatják be a hazai mozik.

Total
1
Shares
Previous Article
Xbox Series

Hivatalos az Xbox Series X ára és megjelenési ideje is

Next Article

Az EA Play integrálódik az Xbox Game Pass-be

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!