x
Előzetesek

Megérkezett a Dűne magyar nyelvű előzetese

Magyar nyelven is megcsodálhatjuk a Dűne első képkockáit

  • Publishedszeptember 16, 2020

Hatalmas várakozás előzi meg az egyelőre év végére tervezett Dűne-filmet. Ennek természetesen több oka is van. Az egyik, hogy az általános vélekedés szerint Frank Herbert minden idők egyik legjobb és legfontosabb sci-fi regényét írta meg a Dűne képében, mely azonban mind ez idáig nem kapta meg az igazán méltó filmes adaptációt. 1984-ben David Lynch egy akkoriban kifejezetten izgalmasnak számító szereplőgárdával próbálkozott, a siker azonban elmaradt, a rajongók több ponton is megkérdőjelezték a filmet. A 2000-es évek elején jött egy sorozatadaptáció is, az azonban grandiózusságában nem lehetett igazán méltó az alapműhöz.

Most azonban korunk egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve nyúlt az alapanyaghoz, ráadásul egészen impozáns casting kíséretében. Szerepelni fog a filmben többek között Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling és Javier Bardem is.

Dűne története: a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Múlt héten már beszámoltunk arról, hogy megérkezett az első trailer, amelyet azonban akkor csak angol nyelven élvezhettünk, most viszont megjött a magyar előzetes is.

A filmet a tervek szerint december 17-én mutathatják be, kérdés persze, hogy ez valóban így lesz-e. Mi minden friss fejleményről beszámolunk majd.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.