Wide Screen
Image default
Játékok

Még sem biztonságosak a WhatsApp és a Telegram programok

A tavalyi év végén a WhatsApp elsőként jelentette be, mindent a felhasználókért, ezért end-to-end titkosítást vezetnek be.

A tavalyi év végén a WhatsApp elsőként jelentette be, mindent a felhasználókért, ezért end-to-end titkosítást vezetnek be.

Az end-to-end titkosítás lényege röviden, hogy egy harmadik fél nem képes olvasni az üzenetet. Több országban is kiverte a biztosítékot a WhatsApp ezzel az intézkedéssel, köztük Brazíliában, ahol a kormány napjainkban is erősen küzd a bevezetett extra szolgáltatás ellen.

A gondot az elavult telefonhálózatok jelentik, melyen nem teszik lehetővé a teljes anonimitást a weben. Az úgynevezett Signalling System No. 7 rendszert használják az operátok, amit egy ügyes hacker könnyedén becsaphat. A hackerek „klónozzák” a célpont telefonját egy SS7-es trükkel. Ezzel elérik, hogy úgy tűnjön, mintha az áldozat telefonszáma lenne. Utána már nem kell nagy ördöngösség, hogy a telefonszámmal aktiválják az áldozat fiókját. Sajnos nem csak olvasásra, de üzenet küldésre is használhatják a feltört fiókokat.

Még több a témában...

Windowsra és OS X-re is megérkezett az asztali WhatsApp

72 órás bant kaptak a WhatsApp felhasználók

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat