Főoldal Filmek Matthew Ortont kérte fel a Marvel, hogy kiegészítse és megírja az Amerika kapitány: Szép új világ pótjeleneteit
Filmek

Matthew Ortont kérte fel a Marvel, hogy kiegészítse és megírja az Amerika kapitány: Szép új világ pótjeleneteit

Az Amerika kapitány 4. premierjét egy évvel eltolták, hogy maradjon idő a pótforgatásra.

414
The Falcon and the Winter Soldier
Forrás: Marvel Studios

Egy a projektet jól ismerős bennfentes elmondása szerint a Marvel Studios azzal a céllal bérelte fel Matthew Orton írót, hogy új jelenetekkel egészítse ki az egyébként már rég leforgatott Amerika kapitány: Szép új világ című film történetét. Az idei év után a Disney sokkal óvatosabb, nem bízzák a véletlenre, ezért van szükség újabb körös forgatásra.

Még november elején jött a hír, hogy gond lehet a filmmel és jelentős pótforgatást tartanak 2024 első felében. A nagy kasszasikerek esetében bevett szokásnak számít, hogy visszarendelik a stábot, hogy bizonyos jeleneteket újravegyenek vagy újakkal egészítsék ki a sztorit. A jeleneteket jövő tavasszal és 2024 nyarán fogják forgatni. Orton korábban a Disney+ Holdlovag című sorozatán dolgozott.

Az Amerika kapitány: Szép új világ főszerepében Anthony Mackie alakítja Sam Wilsont, aki Steve Rogerstől (Chris Evans) átvette Amerika Kapitány szerepét. A filmet rendezte Julius Onah Dalan Musson és A Sólyom és a Tél Katonája írója, Malcolm Spellman forgatókönyvének korábbi változata alapján.

Mackie korábban egy interjúban elmondta, hogy “nagyszerű élmény” volt dolgozni a film forgatásán, majd hozzátette, hogy “elég klassz érzés volt a Fehér Ház előtt ülni, szivarozni és whiskeyt inni a stábommal, és nézni a napfelkeltét”.

Ezek a Marvel-filmek egyfajta nyári tábor hangulatát tükrözik. Bemész a forgatásra és ott vannak azok az emberek, akiket már 10-12 éve ismersz, akikkel együtt dolgozol, és akiket megismertél, és akiknek gyerekeik vannak, akik elválnak, és akik házat vesznek. Szóval olyan érzés, mintha a régi barátokat látogatnád meg. Emiatt nagyon könnyű a forgatás. Egyetlen pillanatban sem éreztem úgy, hogy ez más élmény lenne, mint bármelyik másik Marvel-film, amit eddig csináltam. Egyszerűen csak egy nagyszerű élmény volt, ettől csak rosszabb lehet.

Anthony Mackie

A főszereplőt alakító Mackie mellett visszatér még Danny Ramirez (Joaquin Torres) és Carl Lumbly (Isaiah Bradley). Hozzájuk csatlakozik A hihetetlen Hulk két szereplője, Tim Blake Nelson a Marvel-gonosz Samuel Sterns/A Vezér és Liv Tyler Betty szerepében. Harrison Ford pedig Thaddeus Ross szerepét veszi át.

Az Amerika kapitány: Szép új világ bemutatóját eredetileg 2024 júliusára tervezték, de a Disney eltolta a premiert és csak 2025. február 14-én válthatunk jegyet rá.

1226718 Matthew Orton
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.