x
Close


Közelgő események

Sorozatok

Matt Shakman egy jelentős változtatásról beszélt a WandaVision fináléjával kapcsolatban

Akkor jöhet a rendezői változat?

Matt Shakman egy jelentős változtatásról beszélt a WandaVision fináléjával kapcsolatban
  • PublishedMarch 14, 2021

Múlt héten tűzték képernyőre a WandaVision című Disney+ sorozat utolsó epizódját, miután számos kérdés felmerült, köztük például olyanok, hogy mi vár Wandára a folytatásban, miért nem itt mutatták be a Multiverzumot, és Doctor Strange miért nem kapott vendégszerepet itt, mikor nyílt titokként kezelték, hogy a Titkos tanos mestere is szerepelni fog a sorozatban.

Matt Shakman rendező nemrég arról beszélt, hogy a járvány közepén a Marvel Studios több változást is kénytelen volt eszközölni. Az utolsó rész és a bizonyos stáblista utáni jelenetek után úgy tűnhet, mintha valamit kihagytak volna a szériából, nem lenne kerek a történet. Kevin Smith és Marc Benardin a Fatman Beyond című podcast adásában arra a kérdésekre szeretett volna választ kapni, mint a legtöbb rajongó: sztori szempontjából mennyiben tért el az eredeti elképzeléstől?

A rendező bevallotta, hogy a koronavírus-járvány sajnos hatással volt sorozatra. A stáb nem tudta befejezni úgy a sorozatot, ahogy eredetileg elképzelték. Kezdetben a sorozat első három része egyszerre debütált volna, ezzel szerettek volna könnyíteni a nézőkön, hogy előbb barátkozzanak meg a sitcom hangulattal – ahogy tették azt a sajtóval, akik az első három részt egyszerre nézték meg. Ha ragaszkodtak volna ehhez a tervhez, akkor a csapatnak el kellett volna halasztania a finálét. Csak két héttel a finálé bemutatója előtt készültek el a számítógépes effektek is, ezért volt érezhető a gyengébb CGI az utolsó részben.

Shakman arról is mesélt, hogy eredetileg egy mellékszálat is forgattak, amiben az ikrek, Monica, Darcy és Ralph Bohner szerepelt volna, amikor megpróbálták Agatha Harkness Darkhold varázskönyvét ellopni a pincéből. Akár szörnyűbb dolgok is történtek volna a Westviewban, mivel a rendező megerősítette, hogy Agatha nyulát egy démonként mutatták volna be. Azt is megerősítették, hogy a repülőgépmérnökről szóló korábbi utalás céltudatos volt, de a hivatkozást kivágták, miután a rajongók azon kezdtek el spekulálni, hogy Reed Richards feltűnik a hátralévő részekben.   

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.