Főoldal Filmek Matt Reeves több spinoffot is tervez Batman gonosztevőivel a főszerepben
Filmek

Matt Reeves több spinoffot is tervez Batman gonosztevőivel a főszerepben

A Madárijesztő vagy Agyagpofa is saját filmet kaphat a jövőben.

322
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Az eddig ismertek alapján úgy tűnik, hogy nem terveznek egy újabb, összefüggő DC-univerzumot, mivel egy új jelentés szerint különböző kulcsszereplők veszik át az irányítást a DC filmes franchise-ok felett. Ezek közé tartozik Matt Reeves is, aki a Batman után további produkciókkal bővíti majd saját univerzumát.

A The Hollywood Reporter megtudta, hogy a Warner Bros. Discovery tervében nem az egyesítés szerepel, hogy a Marvel Moziverzum mintájára létrejöjjön egy nagy, masszív szuperhősökből álló filmes univerzum, inkább kulcsszereplők érkezésével kisebb szeletekre szabdalnák a DC Comics filmes univerzumát. Míg James Gunn Dwayne Johnson mellett egyre nagyobb szerepet kap a DC gépezetében, addig a jelentés szerint Matt Reeves még több spin-off produkcióval növeli befolyását Batman felett.

Miközben a rendező már dolgozik egy Pingvin-sorozaton és egy Arkham Asylum-sorozaton, Reeves állítólag más írókkal és rendezőkkel is találkozik, hogy olyan Batman-gonoszokra fókuszáló filmeket dolgozzanak ki, mint a Madárijesztő, az Agyagpofa vagy Pyg professzor.

Reeves a 2021-es Batman című filmjével egy zordabb arcát mutatta be Gotham Citynek. Bár ez egy újabb földhözragadt elképzelés volt Batman bemutatásáról, Reeves univerzuma feltűnően sötétebb és noir hangvételű volt, mint Christopher Nolan realista Batman-felfogása. A film két főgonoszra, Rébuszra és Pingvinre (és egy törölt harmadik gonosztevőre) koncentrált, de Reeves a múltban beszélt különböző gonosztevőkről, akiket felfedezett, köztük Mr. Freeze-ről.

Úgy hangzik tehát, hogy Reeves a nagy közös univerzum helyett inkább a Batman-univerzum bővítésével szeretne foglalkozni, hogy közben más gonosztevőket is bemutassanak a jövőben. A részleteket még nem osztották meg, ám bennfentesek szerint a különböző az ezekről szóló megbeszélésekre még csak most került sor, nagyon gyerekcipőben járnak.

Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...