Batman

Matt Reeves elárulta, miért nem dolgozott még a Marvel Studios egyik filmjén sem

A rendező számára elengedhetetlen a kreatív szabadság.

Matt Reeves filmrendező azért mondott igent a Batman című filmre, mert gyakorlatilag azt csinálta, amit szeretett volna, senki nem mondta meg, mit szabad, és mit nem. Így történhetett meg az is, hogy a Sötét Lovag új története nem a DC Moziverzumban játszódik, hanem saját univerzumot építenek, akárcsak a Joker. Reeves megközelítése ráadásul pont az ellentéte annak, amit a Marvel Studios csinál a hatalmas, összekapcsolt univerzumával.

A Batman rendezője, Matt Reeves nemrég elismerte, hogy soha nem tudna egy projektet sem vezetni a Marvel Studios szigorú megkötései miatt. Ez az egyedüli oka, amiért eddig nem került szóba Reeves neve egyik MCU-projektnél sem. Az olyan Marvel-rendezők, mint James Gunn, Taika Waititi és Ryan Coogler képesek voltak alkalmazkodni a stúdió nagyszabású tervéhez, és mégis rányomták a bélyegüket egy-egy projektre.

Bár Matt Reeves nagyon tiszteli Kevin Feige-et, a Variety-nek adott interjúban bevallotta, hogy nem hiszi, hogy képes lenne a Marvel Moziverzum keretein belül dolgozni:

Nagyon tisztelem Kevin Feige-t és a [Marvel] filmeseit is… de őszintén szólva nem tudom, hogyan tudnék ebben érvényesülni. Kell, hogy legyen egy bizonyos szint a felfedezésnek számomra, ahol van némi szabadságom, hogy megtaláljam az utamat. Ha olyasmibe kell belecsöppennem, ami már túlságosan körbe van határolva, akkor azt hiszem, elvesznék. És szerintem ők sem lennének velem elégedettek.Matt Reeves

Szukits

Ma eljött a nagy nap, világszerte és az ország minden mozijában műsorra tűzik a Robert Pattinson főszereplésével forgatott új Batman-filmet. A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworthszel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért. Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik. Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.”

Matt Reeves írta és rendezte The Batman című film március 3-án kerül bemutatásra a mozikban, és kizárólag ott lesz látható a Sötét Lovag legújabb története 45 napig. Áprilisban pedig már az HBO Maxen is elérhető lesz online.

Total
12
Shares
Previous Article
Batman

Koncepciós terveken láthatjuk Batman alternatív jelmezeit

Next Article
Halál a Níluson

A 20th Century Studios elnöke elmondása szerint már dolgoznak egy harmadik Hercule Poirot filmen

Related Posts