Marionak nincs maradása a Dreamsben

A Sony elkezdte kigyomlálni a Nintendo kérésére annak jogvédett tartalmait a játékból.

A Sony elkezdte kigyomlálni a Nintendo kérésére annak jogvédett tartalmait a játékból.

Egy olyan platformnak, amit a Dreams is nyújt, arról kéne szólnia hogy szabadon mindenki bármit alkothat belátása szerint. Persze az obszcén dolgok nyilván cenzúrát kapnak, de sajnos nem ez az egyetlen tartalom, amely így járhat. Igen, a jogvédett tartalmakról van szó. A játékban ugyan már megjelent mindenféle (Metal Gear Solid, Crash Bandicoot, Wipeout, stb.), azonban eddig nem volt ebből gond.

A csend azonban vihar előttinek bizonyult, ugyanis a Nintendo (ki más?) jelezte, hogy zavarja, hogy emblematikus figurái megjelentek a Dreamsben, még ha ennek a fejlesztőhöz nincs is köze, hiszen a felhasználók kreálták. Ennek hatására a Sony nekiállt kiszedetni ezeket az anyagokat, amint azt az egyik készítő jelezte is Twitteren.

A dolog sajnos kétrétű. Egyrészt a Nintendo részéről valamilyen módon érthető, hogy védik a szellemi tulajdonukat, hiszen gyakorlatilag a platformjuk sikere múlhat ezen. Más kérdés, hogy talán egy kicsit túl szigorúan is teszik ezt. Ugyanakkor ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy ilyenkor hol a határ.

Ezek a felhasználók által teremtett kis projektek ugyanis non-profit jelleggel készülnek, vagyis nem keres vele senki. Ezzel szemben azonban mégis az az eredmény, hogy bárki játszhat Mario játékot egy PS4-en. Nehéz igazságot tenni. Mindenesetre aki Mariozni szeretne, annak továbbra is a Nintendo platformjait kell keresnie. Aki pedig kreatív akar lenni, jól gondolja meg, hová nyúl.

Total
0
Shares
Previous Article
Fekete Özvegy

A következő dátumok egyikén mutathatják be a Fekete Özvegy-filmet

Next Article
Dormammu

Dormammu akár emberi alakot is ölthetett volna a Doctor Strange-filmben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!