The Mandalorian

Már a The Batman is a The Mandalorian egyedülálló vizuális effektusait használja

Egyre népszerűbb a The Mandalorian-nál használt technológia.

A The Volume névre keresztelt StageCraft technológián alapuló eszközt legelőször a Bosszúállók: Végtelen háborúnál tesztelték, majd az éles bevetésre a 2019-es élőszereplős Az oroszlánkirály feldolgozásnál került sor Jon Favreau rendező keze alatt. Később a The Mandalorian-nál már aktívan használták az eszközt, s a legújabb hírek szerint a Warner Bros. is kölcsönveszi az Industrial Light & Magic csodamasináját.

A The Hollywood Reporter jelentéséből kiderült, hogy Rob Bredow az Industrial Light & Magic kreatív vezetője a VIEW eszköz idei újításairól mesélt, hogy milyen új vizuális effektekre és animációkra képes a The Volume technológiáján továbbfejlesztett gép. Továbbá azt is elárulta, hogy a The Batman-filmen dolgozó csapat az Egyesült Királyságban előre megépített díszletekkel dolgoztak, miközben egy LED falat is felhúztak köré, s így dolgoztak az adott jeleneteken.

A The Volume vagy a VIEW lényege, hogy az Unreal Engine grafikus motor segítségével virtuális hátteret rajzolnak a szereplők mögé. Gyakorlatilag ezt úgy kell elképzelni, mint egy digitális képernyőt, valós időben dolgozzák fel az anyagot, így egy jelenet forgatásáért nincs szükség elutazni egy adott helyszínre, vagy megépíteni bonyolult építményeket, a videojáték-motorral könnyedén a színészek mögé varázsolhatnak bármit. Nemcsak a stáb, hanem a színészek munkáját is megkönnyítik ezzel, hiszen valós időben bele tudják képzelni magukat a jelenetbe, s nem zöld háttér előtt kell felvenni a jeleneteket.

The Mandalorian

Az eszköz különösen a pandémia alatt nagy népszerűségnek örvend, s a jövőben olyan nagy hollywoodi blockbustereknél is használni fogják, mint a Thor: Love and Thunder. Az ILM vezetőinek elmondása alapján még komplexebb és hatásosabb jelenetekre voltak képesek a The Mandalorian S2 forgatása alatt, hiszen a technika már sokkal fejlettebb, mint az első évad idején.

Total
4
Shares
Previous Article
The Mandalorian

A Disney bemutatta a The Mandalorian S2 elbűvölő új előzetesét

Next Article

Új videón látható Miles Morales egyik legfontosabb képessége

Related Posts