Fekete Özvegy

Már a Disney egyik részvényese is azt akarja, hogy a Fekete Özvegyet a Disney+ streamingszolgáltatón mutassák be

A részvényesek nyomására változhat a Disney hozzáállása?

Nemrég megtudtuk, hogy már a Disney is előnyben részesíti a digitális platformot, s a jövőben még nagyobb szerepet kap a Disney+ streamingszolgáltató. Bár a Disney nem hagyja magára a mozikat, a filmeket továbbra is be fogják mutatni, ám megadják a lehetőséget azoknak is, akik inkább biztonságban és kényelemben otthonról szeretnék megnézni az új alkotásokat. A Mulan után hamarosan a Lelki ismeretek is a Disney+-on debütál.

Az elmúlt fél évben rohamosan megugrott a kereslet a streamingszolgáltatók iránt. A Netflix sokáig egyedüliként nyeregben érezte magát, de a Disney+ népszerűsége rohamtempóban halad. A platform még csak tavaly novemberben indult, de már most több mint 60 millió előfizetővel büszkélkedhet. Ezzel kapcsolatban a cég egyik részvényese úgy fogalmazott, hogy nagyon szeretné, ha nagy blockbusterek is követnék a Mulan és Lelki ismeretek példáját, köztük a Fekete Özvegy is digitálisan érkezne.

Ennek ellenére a stúdió elkötelezett a filmszínházak mellett, egyelőre. A Lelki ismereteket karácsonyra tolták – digitálisan és mozikban is bemutatják -, míg a Fekete Özvegyet jövő májusra csúsztatta a stúdió. A Variety készített interjút a Walt Disney Company részvényesével. Az interjúban Bob Loeb megerősítette, hogy ne ragaszkodjanak a mozis bemutatókhoz, helyette koncentráljanak a Disney+-ra.

Az én meglátásom az, hogy a régivágású vezetők nem akarják megkockáztatni a nagy költségű filmjeiket, ezért van, hogy 2021-re halasztották a Fekete Özvegy és más filmek bemutatóit. Nem hiszem, hogy méltányolnák a helyzetet – amit sokkal nehezebb kordában tartani idővel -, vagyis azt, hogy egy előfizetői modellre való átállást, amit már mindenki átvett kezdve a Microsofttól az Amazonig. Az értéke nagy mértékben növekszik. A Netflix hatalmas előfizetői bázissal rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy nagy mennyiségű tartalomba fektessenek, amivel még több előfizetőre tesznek szert. A Disney még nem tart itt, de a lehető leggyorsabban el kell érnünk ezt.Dan Loeb

Szűkül az olló a mozik körül, mert amennyiben Loeb több részvényest is maga mellé tud állítani, s meggyőzni arról, hogy a Disney+ a jövő, úgy alighanem a mozik tényleg lehúzhatják a rolót, mert az emberek inkább a biztonságot és az otthon által nyújtott kényelmet választják.

Total
1
Shares
Previous Article
The Mandalorian

2020 vége előtt elindulhat a The Mandalorian harmadik évadának forgatása

Next Article
Tatiana Maslany

Tatiana Maslany tagadja, hogy ő kapta volna a She-Hulk Disney+ főszerepét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!