Főoldal Filmek Leia halála megtöri Kylo Ren-t a Star Wars 9-ben?
Filmek

Leia halála megtöri Kylo Ren-t a Star Wars 9-ben?

Máris beindultak a találgatások, hogy vajon, mi lesz Leia sorsa a Star Wars 9-ben, miként távozik a franchisetól.

912

Máris beindultak a találgatások, hogy vajon, mi lesz Leia sorsa a Star Wars 9-ben, miként távozik a franchisetól.

Mint ismert, hétvégén a Lucasfilm és a Disney egy hivatalos sajtóközleményt adott ki, melyben megerősítették, hogy Carrie Fisher halála után nem keltik életre digitálisan a hercegnőt/tábornokot a Star Wars: Episode IX-ben. Annak a lehetőségét pedig végképp kizárták, hogy egy új színésznő csatlakozzon a stábhoz, aki eljátszhatná a trilógia utolsó részében Leia hercegnő szerepét. A rajongók most azon spekulálnak, hogy vajon Organa tábornok halála megtöri-e, és visszahozza-e az útról letért fiát, Kylo Ren-t, azaz Ben Organa-t. Az ötletet az adta a Star Wars-fanoknak, hogy hasonló dolog történt Anakin Skywalker-rel is A jedi visszatérben, mikor szemtanúja volt, hogy az Uralkodó mit tesz Luke Skywalkerrel. Természetesen ezek nem hivatalos forrásból érkezett hírek, ezek pusztán a rajongók agytekervényeiben születtek, de ha jobban belegondolunk, akár még értelmet is nyerhetnek.

Eddig semmit sem tudunk a trilógia következő két részéről, a Star Wars 8-ról és a Star Wars 9-ről, de azt korábban már megerősítették, hogy a nyolcadik részben Leia nagyobb szerepet kapott, amit a kilencedik részre is kiterjesztettek volna. Oscar Isaac (Poe Dameron) korábban elmondta, hogy a Star Wars 8 egyik kulcsfontosságú jelenete az lett volna, mikor Leia találkozott volna ikertestvérével, Luke Skywalker-rel, bár azóta olyan feltételezéseket is olvashattunk, hogy ez a bizonyos jelenet a film végén kapott helyet, s így könnyedén kivághatják.

A másik ilyen említésre méltó jelenet az, mikor az anyja találkozott volna fiával, Kylo Ren-nel. Nem tudni, hogy ezt a részt már leforgatták-e, vagy a Star Wars 9-re hagyták. Most már tudjuk, hogy erre nem fog sor kerülni, a kérdés tehát csak az, hogy melyik részben köszönünk el Leia hercegnőtől. A rajongók szerint anyja halála valamit beindít majd Kylo Ren-ben, és pont emiatt hagyja ott a Sith nagyurat, és tér vissza az Erő jó oldalára.

Továbbra is kérdéses, hogy Kylo Ren mennyire elszánt, mi egyébre képes, hogy befejezze azt, amit Darth Vader elkezdett a Birodalomban. Pletykálják azt is, hogy Ren elveszti majd végtagjait, így még inkább rá lesz utalva, hogy ruhát viseljen, ami nagyon fog hasonlítani nagyapja páncéljához. Az Ahch-To bolygó harcjelenete eredményezi majd azt, hogy Kylo Ren teljesen átáll a Sötét oldalra, és a kilencedik részben egy új Sötét nagyúr képében térhet vissza. A színész, aki Ren-t játssza a filmben azt nyilatkozta, hogy ezúttal Rey (Daisy Ridley) nem fog sértetlenül elsétálni.

Lary King készített egy interjút Adam Driver-rel, aki meglehetősen furcsa választ adott arra, hogy mi vár majd karakterére, ha túléli a Star Wars 8-at:

Attól függ, hogy mik a tervei az élettel…

A fenti idézetet többféleképpen is lehet értelmezni, de abban biztosak lehetünk, hogy szörnyű kínok, szenvedések várnak a Sith tanítványra. Colin Trevorrow kénytelen volt visszamenni a tervezőasztalhoz, hogy kitalálja azt, miként lehet Carrie Fisher-t kivenni a filmből. J.J. Abrams Az ébredő Erőről többször elmondta már, hogy nem pusztán hősökről szól a film, hanem a rosszakról is. Több teória is született erről, és sokan úgy vélik, hogy nem is Kylo Ren lesz az igazi gonosz, hanem Rey, és idővel Ben Solo tanul a hibákból, és megtalálja az igazi utat.

Jóval azelőtt, hogy kitaláltuk volna a film címét, úgy gondoltuk, hogy Az ébredő Erő valami evolúciós lépés lesz, melyben hősök és gazfickók kapnak helyet. A gonosz nem csak befejezi a dolgát, nem egy született gazember, hanem fokozatosan válik azzá, és ennek a folyamatnak a részesei leszünk.

Év végén kiderül, hogy Kylo Ren mit tesz a Star Wars 8-ban, és talán tényleg megtér a Star Wars 9-re. De akkor ki lesz a film igazi gazembere, tényleg Rey-ben lenne az igazi szunnyadó Sötét erő, Luke Skywalker ezért nézett úgy rá? Ti mit gondoltok erről?

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars
Filmek

Megváltozott James Mangold készülő Star Wars: A Jedik hajnala alcíme?

Egy biztos, a Star Wars: A Jedik hajnala az első Jedi történetét...

Mufasa: Az oroszlánkirály
Előzetesek

A Mufasa: Az oroszlánkirály előzetese magyar szinkronnal is elérhető

A Mufasa előzménytörténetét bemutató előzetes magyarul is elérhető.

Megalopolis
Előzetesek

A Megalopolis teaser előzetese bemutatja Francis Ford Coppola római epikus meséjét a modern Amerikában

A Megalopolis monumentális előzetesét bemutatták, miközben még mindig nem talált forgalmazóra a...