Főoldal Játékok Látványos Soulslike játék lesz a Black Myth: Wukong
Játékok

Látványos Soulslike játék lesz a Black Myth: Wukong

Új kedvcsinálót kapott a kínai fejlesztésű akciójáték, amely 2024 nyarán érkezik.

167
Black Myth Wukong

Augusztus 22-én tartották a 2023-as Gamescom Opening Night Live showját. A rendezvényen egy rövid, de nagyon látványos előzetest kapott a régóta bejelentett Black Myth: Wukong című akció-RPG. A fejlesztő, a kínai Game Science csapata, akiknek ez lesz az első videójátéka. Már évekkel korábban is mutattak a szoftverből gameplay videókat, amely alapján egy nagyon ígéretes Soulslike stílusú fantasy akciójáték lesz.

A játék története a 16. századi a Nyugati utazás c. kínai mitológiai mű feldolgozása. A főszerepben egy Sun Wukong nevű majomarcú hős, akit egyfajta Kiválasztottként emlegetnek. Őt fogjuk irányítani, egyetlen fegyvere egy bot és számos mágikus képesség, amellyel legyőzhetjük a mitológiai lényeket, szörnyeket.

Az előzetes alapján egy nagyon látványos, pörgős akciójátékról van szó. Erősen megidézi a FromSoftware Dark Souls és Elden Ring című Soulslike címeit. A Black Myth a legújabb Unreal Engine 5-ös motorra készül, így látványban, kidolgozott grafikában nem lesz hiány. A Soulslike stílusból adódóan számos főellenséggel küzdhetünk majd meg, lesznek itt százlábúak, amorf lények, de még óriási sárkányok is.

A Black Myth: Wukong a tervek szerint 2024 nyarán érkezik Windows PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Black Myth Wukong
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Teljesen átalakul a Cyberpunk 2077 játékmenete

Az új Phantom Liberty c. kiegészítő alapjaiban változtatja meg az eddigi játékot.

Assassin's Creed Mirage
Játékok

Arab szinkronnal is játszható az Assassin’s Creed Mirage

A legújabb előzetes szerint az új Assassin’s Creed arab nyelven is végigjátszható.

Starfield
Játékok

Élőszereplős előzetest kapott a Starfield

A Bethesda új scifi szerepjátéka egy új kedvcsinálót kapott.