Főoldal BREAKING Látványos előzetest kapott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi
BREAKINGElőzetesek

Látványos előzetest kapott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Látványos előzetest kapott A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi.

408

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi legújabb előzetesében Galadriel és Elrond mellett először láthatjuk Númenor szigetországának szereplőit, köztük Elendilt, Pharazônt, Míriel régenskirálynőt és Isildurt, a férfit, aki végül levágja az Egy Gyűrűt Szauron ujjáról.

A trailer először Valinor Két Fáját mutatja be – amiket később aztán elpusztítanak -, majd számos más eddig nem látott helyszínre tévedünk, amiket most először az Amazon Studios sorozatában mutatnak be a képernyőn, köztük Lindon és Eregion elf birodalmát, Khazad-dűm törp birodalmát, a Délvidéket, az Északi pusztaságokat, az Sundering tengereket és Númenór szigetkirályságát.

Ha már Númenorról beszélünk, a királyságról, amelynek felemelkedése és bukása a Második Korszak egyik fő eseménye, a sok új szereplő mellett talán a legismertebb alakja Isildur, aki szintén szerepet kap majd a folytatásban. A Gyűrű szövetségében Isildur volt az, aki levágta az Egy Gyűrűt Szauron kezéről, látszólag véget vetve ezzel rémuralmának. Isildur azonban képtelen volt elpusztítani a gyűrűt, ezzel pedig lehetőséget adott a gonosz Szauronnak, hogy feltámadjon a Harmadik Korban.

Elendil Isildur apja volt, és amellett, hogy segített Arnor és Gondor megalapításában, valamint Dúnedain első főkirálya lett, segített a Barad-dűr ostrománál a Szauron elleni harc vezetésében. Pharazôn volt Númenor utolsó királya, aki bitorolta a trónt azzal, hogy feleségül vette Mírielt, aki Númenor jogos uralkodó királynője volt. Anélkül, hogy túl sokat elrontanánk, Pharazôn fontos szerepet játszik a Második Korszakban.

A teaser nagy részében Elronddal beszélget Galadriel, és azt állítja, hogy az “ellenség még mindig odakint van”. Elrond megpróbálja rávenni Galadrielt, hogy felhagyjon a kereséssel, de a lány azt feleli: “te nem láttad azt, amit én láttam”.

A kétperce és 30 másodperces teaserben feltűnik továbbá “Gil-galad főkirálya (Benjamin Walker), a Harfók Marigold Brandyfoot (Sara Zwangobani), Elanor ‘Nori’ Brandyfoot (Markella Kavenagh), Poppy Proudfellow (Megan Richards) és Sadoc Burrows (Sir Lenny Henry), az Idegen (Daniel Weyman), a törpék, Durin III király (Peter Mullan) és Durin IV herceg (Owain Arthur), Halbrand (Charlie Vickers), valamint Arondir (Ismael Cruz Córdova).

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, amely több ezer évvel Frodó és a Testvériség kalandjai előtt játszódik, és nyolcrészes első évadot szeptember 2-ától kezdve, péntekenként mutatják be a Prime Video streaming szolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

A könyvelő
Filmek

A könyvelő folytatása az Amazonhoz került

Egyelőre nem tudni, hogy a stúdióváltás okoz-e további fennakadásokat.

Fallout
Előzetesek

Az Amazon egy előzetessel mutatta be a Fallout poszt-apokaliptikus világát

Végre láthatjuk, milyen lesz a Fallout élőszereplős sorozatadaptációja.