Főoldal BREAKING KRITIKA: Váratlan szépség
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Váratlan szépség

Szegény Will Smith ennél mélyebbre már nem süllyedhet, ezt a filmet gyorsan el kell felejtenünk.

816
VaratlanSzepseg jelenetfoto 28 mini

Szegény Will Smith ennél mélyebbre már nem süllyedhet, ezt a filmet gyorsan el kell felejtenünk.

A Váratlan szépség főszereplője Howard (Will Smith), aki nem rég elvesztette lányát, de nem képes feldolgozni a traumát. Már Whit (Edward Norton), Claire (Kate Winslet) és Simon (Michael Peña) sem bírja nézni a Howard szenvedéseit, ezért felkeresnek egy magándetektívet, hogy nyomozzanak a főnökük után, és derítse ki, mivel tölti szabadidejét. A nyomozó érdekes felfedezést tesz, Howard leveleket ad fel, ebben nincs is semmi szokatlan, ámbár a címzettek annál inkább említésre méltók, hiszen a Halált (Helen Mirren), a Szeretet (Keira Knightley) és az Időt (Jacob Latimore) címezte meg Howard. Nem csak minket, de a férfi munkatársait is meglepetésként éri a téma, de egy fokkal mégis jobban tudják kezelni a kialakult helyzetet: felkeresnek három színészt, akik az adott szerepekre felkérnek, hogy talán ki tudják rángatni a férfit a gyászból, és visszahozhatják a valóságba. Teljesen szürreális, felfoghatatlan, hogy szegény Will Smith belement egy ilyen skizofrén szerepbe, és szomorú kijelenteni, de mintha pályája leáldozóban lenne, és rosszabbnál rosszabb szerepeket vállal be a sztár – a Suicide Squad – Öngyilkos osztag film hiába lett bukás, Deadshot alakítása messze legjobb volt a filmben.

VaratlanSzepseg jelenetfoto 12 mini
Ez nem mehet így tovább!

A stúdiók többször is eljátszották már az elmúlt években, hogy kiadtak a filmhez egy trailert – jó nem csak egy előzetest, hanem többet is -, és a várt film valami egészen mást mutatott, teljesen mást kaptunk, össze sem volt hasonlítható a mozis élménnyel azzal, amit a YouTube-on látott videókból előzetesen összeraktunk, elképzeltünk. Sajnos itt erről szó sincs, és nagyon nehéz szavakba önteni, hogy milyen filmélményben volt részünk. A filmben voltak jó, és rossz jelenetek, de utóbbiból érezhetően többet sikerült belepakolni. A film mégis modern, benne van minden olyan, ami 2010-es években szükséges egy mozifilmben, de akármelyik oldalról nézzük, semmi sem állt össze. A rendezés viccesre sikerült, de ez a vicc inkább kínos, mintsem, hogy egy jót kacagjunk Hollywood legújabb alkotásán. A kínos jelzőt ráaggathatjuk az elgondolásra is, nagy kár érte, hogy ilyen kaliberű színészekkel, csak ennyire futotta. Lett volna mit csiszolni azon a forgatókönyvön, de a stúdió máshogy látta, és most az eredményét szenvedjük.  Apropó, forgatókönyv minősége, mintha egy kezdő szkriptírót bíztak volna meg vele, hogy itt van ez meg ez, meg ez, ilyen elgondolásban, ilyen szabadsággal, valamit dobjunk gyorsan össze, és utáni irány a terep, forgassuk le – kár volt érte, mert ezzel csak azt érte el, hogy azon filmek listáját bővíti, melyeket jobb szeretnénk mielőbb elfelejteni.

VaratlanSzepseg jelenetfoto 7 mini
Jó buli lesz, csapassuk!

Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ekkora sztárpalettával csak ennyire futotta, bíztunk benne, hogy megfelelő elosztásban lesz a dráma, és poén, azonban csak a ciki jelzőt tudjuk a filmhez társítani. A dráma nem jön át annyira, mint ahogy a színészek (főként Will Smith) szerették volna, a viccek csak ideig-óráig élvezhetők, utána már kínunkban nevetünk fel egy-egy túlhúzott, és teljesen értelmezhetetlen szituációban. Teljesen kezdő gárdával elfogadnánk, ilyenre sikerült, majd a következő jobb lesz, de ismerve a stáblistát, wtf?

VaratlanSzepseg jelenetfoto 15 mini
Mit tettem, ennél még van lejjebb?

VÉGSZÓ

A film 2016 egyik legrosszabb filmje lett, mind a történet absztrakciója, mind pedig színészi teljesítés miatt. Nem tudjuk, hogy mi vár szegény Will Smith-re a következő években – lesz egypár nagydurranása a következő két évben -, mi csak bízunk benne, hogy magára talál, és ontja majd a tökéletes játékokat. A Váratlan szépséget pedig gyorsan felejtsük el, mintha meg sem néztük volna a moziban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Bad Boys – Mindent vagy többet
BREAKINGElőzetesek

Will Smith és Martin Lawrence bemutatta a Bad Boysd 4. előzetesét

A Bad Boys 4. főszereplőiből ezúttal tényleg rosszfiúkat csinálnak.

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Filmek

Will Smith egy fényképpel búcsúzott a Bad Boys 4. forgatásáról

Idén nyáron a rosszfiúk visszatérnek, az első hivatalos kép a Bad Boys...