x
Close


Közelgő események

BREAKING Kritikák

KRITIKA: Mike és Dave esküvőhöz csajt keres

A Saturday Night Live sorozat rendezője most visszatért, hogy megvesse lábát a filmes szakmában is.

KRITIKA: Mike és Dave esküvőhöz csajt keres
  • Publishedjúlius 6, 2016

A Saturday Night Live sorozat rendezője most visszatért, hogy megvesse lábát a filmes szakmában is.

A történet röviden: két testvért ismerhetünk meg a filmben. Davet (Zac Efron), aki a jóképű, és sármos öcsköst játssza, és a Mike bratyót (Adam Devine), aki a rámenős alfahím szerepet testesíti meg. A srácok köztudottan arról híresek, hogy amelyik buliban ők megjelennek, ott kő kövön nem marad. A kishúguk most az esküvőjére készül, és így ráncba kell szedni a fiúkat. Jeanie (Sugar Lyn Beard) és a szülők arra kérik a fiúkat, hogy keressenek párt maguknak az esküvőig, vagy különben el se menjenek. Kétségbeesésükben egy hirdetést adnak fel az interneten egy craiglist.com nevezetű oldalon, hastag: csajok, parti, lagzi, hawaii, álomnyaralás, ingyen út jelzőkkel – itt hibáznak egy óriásit, lefelejtik a felhívásból, hogy csak „normális” lányok írjanak. Hamar elterjed a neten, és több ezren jelentkeznek, hogy ők legyenek a kiválasztottak, akiket magukkal visznek a srácok az esküvőre. A hirdetést az idegösszeomlás szélén álló Alice (Anna Kendrick) és a nagypofájú barátnője Tatiana (Aubrey Plaza) is látja. A csajok bevetnek mindent, hogy ők kerüljenek ki győzteseknek. A buli csak ezután következik…

mikedave1

Jake Szymanski rendező úgy döntött, hogy a sorozatok után kipróbálja magát filmrendezésben is. A film nevéből, illetve az előzetesekből már kiderült, leszűrhettük, hogy miről fog szólni. Nem voltak nagy elvárások a film iránt, csak az amit a beharangozóban is láttunk, de azt mindenki elvárta, hogy hibátlanul csinálja. Jake tökéletes munkát végzett. A Mike és Dave esküvőre csajt keres című film korunk tinédzsereit jól reprezentálja. Bulik, ivás, káromkodás, szex és orgia mindenütt, ami kellő humorral és poénnal van fűszerezve. Ha bírod ezt a kategóriát, élvezni fogod.

mike-and-dave-need-wedding-dates-mit-zac-efron-und-adam-devine

 

A rendező mit sem ért volna, ha egy összecsapott forgatókönyvet kapott volna, nem? A szkript Andrew Jay Cohen és Brendan O’Brien közös munkájából született, amit végül Jake tökéletesen filmesített meg. A Rossz szomszédság 1-2. filmek forgatókönyveit jegyző páros igaz történet alapján írta a Mike és Dave hawaii-kalandját, ahogy a film elején is elhangzik ez. A Stangle-testvérek léteznek, de még a craiglist weboldal is. A fivérek könyvet írtak anno a balekságukról, majd erre felfigyelt a 20th Century Fox is, és ebből lett ez a film. Mindent beleadtak a filmbe, remek lett az összkép. A sikerhez hozzátartozik az is, hogy a megfelelő színészekkel forgattak, akik korábban már hasonló műfajban maradandót alkottak. A High School Musical 3: Végzősök és a Megint 17 sztárja Zac Efronnak nagyon jól állnak ezek a szerelmes, és babaarcú szerepek. Karaktere a filmben olyan, mintha a Megint 17-ből vették volna ki, csak majdnem 10 évvel később. A munka hősei című sorozatból Adam Devine, aki főként sorozatokban tűnt fel. Nagyon jól játssza az idősebb testvért. A kalandból kiderül, hogy Mike-on csattant mindig az ostor, őt vették elő, mint bajkeverő. Alice (Anna Kendrick) a lelki sérült, aki nem heverte ki a sebeket, amiket volt pasijától kapott, de mégis keresi az újat, és azonnal ráveti magát Davere. Barátnője Tatiana (Aubrey Plaza) egy vadmacska a filmben, s aki nem áll egyből kötélnek. Sugar Lyn Beard a cuki kis hugica képét mutatja, de a lagzi végére leveti gátlásait. Sam Richardson (Eric) a vőlegény, aki egy tuskó úriemberként tűnik fel. Totál kiborul a szigeten, és előtör belőle a tökösség.

VÉGSZÓ

Tökéletes kikapcsolódásra, azt kapjuk, amit várni lehetett ettől a nyári filmtől. Az egyszernézős alkotásoktól sokkal jobb, de nem ez fogja megváltani a világot vígjáték kategóriában. A filmen végig jókat lehet szórakozni – bár vannak jelenetek, mikor nagyra veszik, és fárasztóak a dialógusok -, hogy a két testvér most ne szúrja el, mellette még drukkolhatunk is nekik, hogy sikerüljenek a dolgok.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.