Főoldal Másvilág KÖNYVAJÁNLÓ: Hangya: Természetes ellenségek
Másvilág

KÖNYVAJÁNLÓ: Hangya: Természetes ellenségek

A nagy MARVEL regénysorozat következő darabja Hangyáról szól.

399
Hangya

A Szukits kiadó könyvei könnyű kikapcsolódást nyújthatnak a nyári vakáció alatt. Miután múltkor már bemutattuk nektek Pókembert, az új Hangya regény is frissítő élménnyel szolgál a kánikulában. Hangyát, Scott Langet, volt szerencsénk már filmen is megismerni, Paul Rudd alakításában. A szarkasztikus humorú, börtönből szabadult Scott, aki mindent megtesz, hogy jó apja lehessen lányának, Cassienek, mindannyiunk szívébe belopta magát. Talán főleg azért, mert az esetlenségei, és bűnei ellenére látszik rajta, hogy jó ember. A Nagy Marvel regénysorozat új kötete Hangya: Természetes ellenségek.

Jasont Starr egy igazán pörgős, izgalmas, kalandos könyvet írt, amit nem könnyű letenni. A Hangya regény története inkább a képregényvonalat követi, tehát, aki csak a Marvel Moziverzumból ismeri Scott Langet, meglepődhet pár szereplőn, vagy hogy nem jelenik meg Hank Pym lánya sem a sztoriban. Sőt, Scott tinderes randikon keresi élete párját, ami általában balul sül el, főleg, ha hangyák is megjelennek a találkozók helyszínén, amiket Langen kívül nem mindenki imád annyira.

A Hangya

A Hangya: Természetes ellenségekben Scott életének egyik fontos próbája, hogy jó apja legyen szeretett kislányának, Kismackónak, Cassienek, aki már nem is olyan pici, mert 14 éves, és a tinik szokásos, lázadásos problémáival küzd. Mindamellett, csak hogy legyen épp elég baj, még szerelmes is lesz. Scott felesége, Peggy, édesanyját ápolja Portlandben, és addig volt férjére bízza lányukat. Lang új életét próbálgatja New Yorkban, tisztességes munkával, amit Tony Stark szerzett neki, de kénytelen belátni, hogy hiába a sok önsegítő szakkönyv, egy szuperhősnek még annál is nehezebb apaként helytállnia. Persze titok mindenki előtt, hogy Ő a Hangya, feleségén és lányán kívül senki sem tudja ezt, ami szintén sok feszültséget okoz, de Scott igyekszik Dr. Hank Pymnek adott ígéretét betartani és vigyázni a ruhára, ami megváltoztatta az életét.

Hangya többek között ebben is kicsit más a Bosszúállók tagjaihoz képest, ugyanis róla még senki sem tudja, kit is rejt valójában a jelmez. Lang Bosszúállókkal való kapcsolatából is kaphatunk némi infót, mint például Romanoff ügynökkel való futó románca, no meg Vasemberrel való barátsága, akinek nagyon hálás a segítségéért. Igaz, rendesen oltják is egymást, ahogy azt kell. Persze nem csak Hangya személyazonosságának ismeretlensége az egyetlen különbség a többi szuperhőshöz képest. Hangya ugyanis megismert egy teljesen más világot, a hatlábúak kicsinyített világát, ami totálisan megváltoztatta az élethez való hozzáállását. A könyvben találhatunk gondolatokat arról, Lang kábé miképp definiálja Hangyát a Bosszúállók csapatában.

Ha egy rockbandában zenélnénk, Tony lenne a szólóénekes, Pókfej a basszusgitáros, Amerika Kapitány dobolna….én meg a csávó lennék, aki a tehénkolompot rázza hátul.

A Hangya

Igaz, Scott becsülettel igyekszik rendes életet teremteni, de sajnos a múltat nem lehet kitörölni teljesen, pláne ha az ember börtönben ült. Mikor kilenc év után megszökik a börtönből Lang korábbi bűnözőtársa, Willie Dugan, Lang és családja veszélybe kerül. Dugan ugyanis kíméletlenül leszámol azokkal, akik sittre juttatták, és ahogy Scott is, vallottak ellene. Hangya és lánya védőőrizetet kap az FBI-tól, de ennek ellenére Dugannak sikerül elrabolnia Cassiet. Még szerencse, hogy Cassie apja lánya, igen okos, és szarkasztikus, no meg neki is van szuperképessége. Legalábbis ő annak hívja a gyagyaradart, amivel biztosan ki tudja szúrni az elmebetegeket és az őrülteket. A dolgok pedig innentől kezdenek igazán érdekes fordulatot venni. Vasember a nagybácsi szerepkört egyértelműen bukja. Hangya meg fura tüneteket kezd produkálni. A kis hatlábúaknál pedig beindul egyfajta zombiapokalipszis és gyors, tömeges hangyapusztulásról szólnak a hírek. Valamint feltűnik egy titokzatos Jennifer nevű nő is a színen. Hogy hogyan alakul ezúttal Hangya története, sikerül-e megfékezni a hangyák között terjedő járványt? Megtudhatod, ha megrendeled a Szukits könyvkiadótól a Nagy Marvel regénysorozat nyolcadik kötetét, a Hangya: Természetes ellenségeket.

Tetszenek a Marvel regények? A sorozat többi kötetét egyben is megvásárolhatod, puha vagy keményfedeles kiadásban, a Szukits Könyváruház oldalán.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...