Főoldal Filmek Kitudódott a The Batman költségvetése, meglepő összegből dolgozott a Warner Bros.
Filmek

Kitudódott a The Batman költségvetése, meglepő összegből dolgozott a Warner Bros.

Ha azt hitted, ez lesz a legdrágább, van egy rossz hírünk.

634
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Christopher Nolantől a Sötét lovag: Felemelkedés az egyik legdrágább Batman-film a valaha készült 250 millió dolláros költségvetésével. Azok után, hogy a The Batman munkálatai túlontúl elhúzódtak, és több hátráltató tényezővel is meg kellett birkóznia a stábnak, ezért sokan az egyik legdrágább filmnek gondolják.

Előbb ott volt a rendezőváltás, majd Ben Affleck távozásával a főszereplő helye is megüresedett, és nem utolsó sorban a forgatókönyvet is nulláról kellett átírni. Amit csak el lehet képzelni, hátráltatta a munkát. Ezek után sokan feltették a kérdést, hogy mennyi összegből készült a film? Meglepő adat látott napvilágot Robert Pattinson főszereplésével forgatott The Batman című film költségvetéséről. Vitathatatlanul az egyik legjobban várt DC-filmről beszélünk, ennek ellenére úgy tűnik, a Warner Bros. nem tömte pénzzel a projektet.

A stúdió tanult az elmúlt évek hibáiból, és ez a filmek minőségén is meglátszik az utóbbi években. A Zack Snyder-érában gyakorlatilag minden alkotás büdzséje 200M dollár fölött mozgott, de ez már a múlt. Az új alkotásoknál inkább törekedtek a 100 millió dolláros nagyságrendű költségvetésre. Az tény, hogy manapság inkább beszélünk negyedmillióból készült filmekről, de az út, amit a Warner választott, eddig sikeresnek bizonyult olyan produkciókkal, mint az Aquaman vagy a Joker.

A Deadline értesülései szerint a The Batman mindössze 100 millió dollár körüli összegbe került a stúdiónak. A korábbi adaptációkhoz képest A sötét lovag – Felemelkedése volt a legdrágább a maga 250 millió dollárjával, míg Tim Burton rendezőtől a Batman 35 millió dollárral a legolcsóbb adaptáció. A Warner Bros. még a Batman: Kezdődik! is többet költött, aminek költsége 150M dollár volt.

The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra csak a mozikban.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...