Főoldal Filmek Kiszáll az egyik fontos ember, Derek Kolstad nélkül folytatódik a John Wick 4-5. rész munkálatai
Filmek

Kiszáll az egyik fontos ember, Derek Kolstad nélkül folytatódik a John Wick 4-5. rész munkálatai

Egy kulcsember nélkül folytatódik a munka.

323
John Wick

Erre azért kevesen fogadtak volna, hogy a franchise egy ilyen fontos embere kiszáll az egymásra halmozott sikerek után. Noha korábban úgy volt, hogy a John Wick két folytatására visszatér a franchise eredeti csapata, a legfrissebb hírek szerint erre nem kerül sor. A John Wick 4-5. részeket Derek Kolstad forgatókönyvíró nélkül fogják elkészíteni.

Kolstad a John Wick univerzum egyik legfontosabb embere volt, aki egyedül dolgozott az első két rész forgatókönyvén, majd a harmadik résznél Shay Hatten, Chris Collins és Marc Abrams írókkal közösen osztozkodott a krediten. A Collidernek adott interjúban Kolstad elárulta, hogy nem az ő döntése volt, hogy távozik a széria éléről.

Nem, ez nem az én döntésem volt. Ha ezekre a dolgokra szerződésbe foglaltak szerint gondolsz, a harmadik filmnél számos emberrel osztozkodtunk az írói krediten, ezért a stúdiónak nem kellett hozzám fordulnia – és nem is tették.

Derek Kolstad

A történtek ellenére Kolstad nem rossz szájízzel távozik a projekt éléről, nem kíván senkinek rosszat, sőt, éppen az ellenkezőjével hagyta ott a projektet, szeretné, ha a John Wick sokkal nagyobb lenne ettől.

Még mindig közel állok Chad [Stahelksi] rendezőhöz, jóban vagyok [a John Wick társrendezőjével] David [Leitch-csel is]. Nem tudom, mi fog történni, de izgatottam várom… Látva, hogy milyen az ipar és hogy mennek a dolgok, csak hinni akarok benne, remélni a legjobbat. És igen, mivel ez személyesen érint, ezért soha nem fogok a John Wickről rosszat mondani. Azt akarom, hogy túlélje és növekedjen.

Bár az egyik kulcsember kiesett, a széria főszereplőjét továbbra Keanu Reeves alakítja, és elnézve a terveket, még mindig sok potenciál van ebben a szériában. Az író jelenleg az Amazon Studios megbízásából egy Hellsing című akció-horror manga adaptációba fog elmélyülni, amit egy álomprojektnek írt le. Ezenkívül pedig Kolstad egymaga írta Bob Odenkirk rendező Nobady című akciófilmjét, amit pénteken fognak bemutatni.

A tervek szerint a John Wick negyedik részét 2022. május 27-én fogják bemutatni a mozikban.

Derek Kolstad
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

John Wick belépett az egymilliárd dolláros franchise-ok táborába

John Wick a legnagyobb filmcímek között találta magát.

007 Nincs idő meghalni
Filmek

Kitűzték az Ana de Armas főszereplésével érkező John Wick spin-off, a Ballerina premierdátumát

Pontos megjelenési időpontot kapott a Ballerina, a John Wick első spinoffja.

007 Nincs idő meghalni
Filmek

Mikor érkezik a John Wick két spinoffja, a Ballerina és a The Continental című film és tévésorozat?

A sorozat folytatódik, hamarosan érkezik egy előzménysorozat, illetve egy spinoff-film Ana de...