x
Close


Közelgő események

Filmek

Kínában több rekordot is megdöntött a Warcraft-film

Míg a világ más tájain csak szenved a Warcraft mozi, nem tud nagyobb sikereket elérni, addig a keleti régiókban sorra dönti meg a rekordokat.

Kínában több rekordot is megdöntött a Warcraft-film
  • Publishedjúnius 9, 2016

Míg a világ más tájain csak szenved a Warcraft mozi, nem tud nagyobb sikereket elérni, addig a keleti régiókban sorra dönti meg a rekordokat.

A filmet a kritikusok eléggé lehúztak – mi nem azt tettük -, és ez lehet nagyban hozzájárult, hogy a nézőkben egy ellenreakció induljon be, és még ha tetszett is, inkább a kritikusok véleményét hozzák előrébb. A rendezőnek, Duncan Jonesnak több éves kemény munkája van a filmben, mindent szeretett volna beleadni, s talán pont ez vezetett a film bukáshoz? Szomorú kimondani, de a filmet bukásként könyvelik el a stúdiónál.

Aki még nem olvasta volna elégszer, nem tudná, akkor a Warcraft-film volt az eddigi legnagyobb játék adaptáció hollywoodi szemmel nézve. Mindhiába, nem váltotta meg a világot, és egyre jobban megkérdőjelezhető, hogy érkezik-e a folytatás majd.

A világ számos pontján már vetítik pár hete, de Kínába még csak most érkezett meg. Tömérdek pénzt és időt nyomott a filmbe a Legendary Pictures, még a Blizzard is részt vett a forgatáson, hogy segítse a produkciót, de nem és nem. Nem akart eddig összejönni, eddig! Kínában elkezdték vetíteni, és csak úgy dől a lé a filmgyárnak. A Warcraft olyan indulást generált a kínaiaknál, amire még nem volt példa. A Box Office jelentések szerint első napján 46 millió dollárral nyitott, ami duplája az eddig rekordernek, ami a Bosszúállók: Ultron kora volt 2014-ben – 28 millió dollárral kezdett be a Marvel hősalakulata.

A bámulatos kezdéshez hozzátartozik, hogy a kínai mozik 70 százalékában vetítik, magyarul minden fellelhető moziműsoron szerepel a Warcraft-film. IMAX rekordot is döntött, ott egy másik klasszikust nyomott le. A Halálos iramban 7 anno 4,7 millió dollárt tudott felmutatni nyitónapján, most a Warcraft ha nem is a duplájával, de 5,3 millióval az első helyre ugrott. A számítások szerint a film a következő 5 napban masszívan tartani fogja a vezetést Kínában, de hogy utána mennyire fog visszaesni az érdeklődés, senki sem tudja megmondani. Reméljük, hogy a stúdiót meggyőzik a számok, és elkészül a “jobb” folytatás a Warcrafthoz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.