Kikerült a PS5 skandináv ára, valós lehet?

Svéd és Norvég oldalon is megtalálható volt a PS5 ára, ami finoman fogalmazva sem kevés.

Svéd és Norvég oldalon is megtalálható volt a PS5 ára, ami finoman fogalmazva sem kevés.

Derült égből villámcsapásként röppent fel a hír, miszerint a svéd MediaMarkt kínálatában online megjelent a Sony várva várt konzolja egy, a korábbiakhoz képest igazán magas árral karöltve. Az oldal még a cikk írásának pillanatában is elérhető és ITT találhatjátok. Egy komplett kisebb leírást szerkesztettek hozzá, szóval eléggé benne van a pakliban, hogy nem véletlen került ki. Pontosan azonban ez mennyi is?

9999 svéd korona. Ami érdekességképpen forintra átszámítva olyan 310 ezer környékét teszi ki. Ez nagyon nem olcsó az eddigi konzolokhoz képest, hiszen a PS3 kezdő ára olyan 500 dollár volt, még a PS4-é 399.9 dollár. A feltüntetett árat átszámolva megkapjuk a kicsit több mint 1000 dolláros értéket. Kisebb adalékként egy népszerű norvég üzletben is feltűnt a PS5 neve, és ott is 9999 norvég koronáért. Nagyon hasonló az árfolyama a svéddel.

Igazából ez a 9999 koronás érték két lehetőséget sejtet. Első, ami talán valószínűbb, az a placeholder ár. A 9999 egy tipikusan olyan tartomány, amelyet csupán be szoktak írni a készülő adatlapokhoz és egyáltalán nem végleges. Azért is lehet inkább efelé hajlani, mert még a konkrét árat belőni nehéz a Trump vs Kína konfliktus miatt. Továbbá a Norvég helyen fel van tüntetve, hogy valószínűleg változnak ezek még. Miért van egy nagyon-nagyon pici esélye, hogy igaz?

Egy rakás új technológiát fog mind a Sony, mind a Microsoft konzolja felvonultatni. Az SSD, a Ray-Tracing képes videókártya és a Zen 2-es architektúra sem egy olcsó dolog. Ezek semmiképpen sem fogják lejjebb vinni a konzolok árát. A mobilos ár-trendeket látva és a szintugrás mértékét figyelembe véve még akár helyes érték is lehetne. Ne felejtsük el, a PS4 és az Xbox One hardware szempontból már a megjelenésükkor is elavult volt. Minden esetre érdekes lenne (és valószerűtlen), ha ilyen magas áron kínálnák az új gépeket. Ti mit szóltok? Megvennétek?

Total
9
Shares
Previous Article
Halálos iramban: Hobbs és Shaw

KRITIKA: Halálos Iramban: Hobbs és Shaw

Next Article
Venom

Tom Hardy megerősítette volna a Venom 2. rendezőjét?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!