Főoldal Sorozatok Kiderült, hogy kik játsszák a Dűne előzménysorozatában a Harkonnen testvérpárt
Sorozatok

Kiderült, hogy kik játsszák a Dűne előzménysorozatában a Harkonnen testvérpárt

Emily Watson és Shirley Henderson csatlakozott a sorozathoz.

439
Dűne
Forrás: Warner Bros.

A Denis Villeneuve rendezőtől a Dűne sikere után nemcsak a folytatás készül el a regény második feléből, de érkezik egy előzménysorozat is hamarosan. A legújabb hírek szerint pedig a Dune: The Sisterhood című sorozat főszereplőkre talált, akik majd a Harkonnen testvérpárt alakíthatják a képernyőn.

A Variety értesülései szerint Emily Watson és Shirley Henderson páros játssza majd a Dűne előzménysorozatában két főszereplőjét – a két Harkonnen nővért, akik az emberiségért harcolnak. A sorozat 10 000 évvel a mozikban bemutatott Dűne eseményei előtt játszódik, és “a Harkonnen nővéreket ismerhetjük meg belőle, akik az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és megalapítják a Bene Gesserit néven ismert legendás szektát”.

A Brian Herbert és Kevin J. Anderson regénye, a Sisterhood of Dune című regény alapján készülő sorozat vélhetően Valya és Tula Harkonnen – a regényekben is szereplő két karakter – nyomába ered. A karakterleírásokból kiderül, hogy a két nővér “hatalomra emelkedett a Sisterhoodban, a nők titkos szervezetében, akikből megalapítják a Bene Gesseri szektát”. A leírás alapján kapunk egy sorozatot, amiből többet megtudunk majd erről a titokzatos Bene Gesserit társaságról, amihez például Paul édesanyja (Rebecca Fergusson) is tartozik a filmben.

Emily Watson fogja alakítani Valya Harkonnen-t – a Bene Gesserit egyik tagját, aki végül a regényekben a második tisztelendő főnővér lesz. Watson leginkább a Hullámtörés, valamint a Hilary és a Jackie című filmekből ismert, a felsorolt mindkét film Oscar-jelölést ért. Szerepelt az HBO készítésű Csernobil sorozatában is.

Shirley Henderson fogja alakítani Tula Harkonnen-t – Valya nővérét és a Bene Gesserit társát. Henderson leginkább hisztis Myrtle szerepéről ismert a Harry Potter és a titkok kamrája és a Harry Potter és a tűz serlege című filmekben. A rajongók által kedvelt Star Wars karakter, Babu Frik hangját is ő adta a Skywalker korában, valamint szerepelt a Trainspottingban és annak folytatásában.

Dűne
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne
Sorozatok

Új címet és megjelenési időablakot kapott a Dűne előzménysorozata

A Dűne: Második Rész mellett jövőre bemutatnak egy előzménysorozatot is.

Dűne
Sorozatok

A sztrájk ellenére is folytatódik a Dune: The Sisterhood budapesti forgatása

Több stúdió is megpróbálja majd kijátszani a kiskapukat, hogy ne álljanak le...