x
Filmek

Kiderült, hogy ki játssza majd Az éhezők viadala előzményfilmjének fial Snow elnököt

Megvan, hogy ki lesz a fiatal Snow elnök az előzményben.

Kiderült, hogy ki játssza majd Az éhezők viadala előzményfilmjének fial Snow elnököt
  • Publishedmájus 17, 2022

A film még a forgatás elején tart, a Lionsgate bejelentette, hogy Tom Blyth kapta a fiatal Coriolanus Snow szerepét Az éhezők viadala előzményfilmjében, ami a The Ballad of Songbirds and Snakes címet kapta. Blyth az Epix Billy the Kid című tévésorozatának és a 2021-es Benediction című film főszerepét alakította, most pedig a nagysikerű Az éhezők viadala előzményében keltheti életre a kegyetlen Snow elnököt, akit Donald Sutherland alakított idősebb korban.

Erin Westerman, a Lionsgate Motion Picture Group produkciós elnöke úgy fogalmazott, hogy “Tom Blyth egy kirobbanóan feltörekvő tehetség, akit magával ragadó és karizmatikus jelenléte izgalmas színésszé tesz, és tökéletesen alkalmas erre a főszerepre.”

Hét év telt el azóta, hogy Katniss Everdeen véget vetett a Kapitólium zsarnoki rendszerének. A Lionsgate készülő új filmje azonban nem ennek a történetnek a folytatása lesz, hanem Suzanne Collins írónő előzményregényének adaptációja. A The Ballad of Songbirds and Snakes cselekménye évekkel korábban játszódik, a történet középpontjában pedig Coriolanus Snow történetét és hatalomra jutását meséli el.

Snow csak az egyik főszereplője az előzményregénynek. Egy haldokló elit család 18 éves örököse azt a feladatot kapja, hogy a 12. körzetből származó Lucy Gray Baird mentora legyen, akinek a 10. Éhezők Viadalán kell részt vennie. Amikor Lucy dacosan énekel az aratási szertartásokon, Snow meglátja a hatalomhoz vezető potenciális vektorát. A produkciónak még meg kell találnia Lucyját.

Az előzményfilmet Francis Lawrence rendezi, aki korábban Az éhezők viadal: Futótűz, Az éhezők viadala: A kiválasztott 1-2. részt is jegyezte. A film producerei Nina Jacobson és Bard Simpson lesznek, Tim Palen és Suzanne Collins írónő pedig executive producerek. A jelenlegi forgatókönyvet Michael Leslie írta, aki korábban a Macbeth és az Assassin’s Creed forgatókönyvét is jegyezte, mindkettőben Michael Fassbender volt a főszereplő.

Jacobson korábban már említette, hogy miben fog különbözni az előzményfilm az eredeti fősodortól. “Nos, ez még nagyon korai, valóban nagyon különböző időkben játszódnak” – mondta Jacobson. “Ez a 10. Éhezők viadala, szemben a Futótűz 75. évadával. Szerintem az Éhezők Viadala jóval kevésbé csillogó, mint amilyen végül lesz. És úgy gondolom, hogy egy kapitóliumi karaktert látni, akinek a nézőpontja végigvezet a történet egy jó részén, ez olyasmi, amit még sosem csináltunk.”

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.