Főoldal Filmek Kiderült az igazság, hogy a Disney miért rúgta ki a Marvel Studios producerét, Victoria Alonsót
Filmek

Kiderült az igazság, hogy a Disney miért rúgta ki a Marvel Studios producerét, Victoria Alonsót

A pletykák ellenére nem a rossz VFX miatt rúgták ki Victoria Alonsót a Marvel Studiostól.

477
Victoria Alonso

A The Hollywood Reporter új részleteket hozott nyilvánosságra Victoria Alonso távozásával kapcsolatban. A hét közepén sokkoló hírre ébredhettek a rajongók, hogy a Marvel Studios egyik kulcsembere távozott. A portál szerint Alonsót valóban kirúgták, miután megszegte a szerződését az Argentína, 1985 című film gyártásával és promóciójával.

Victoria Alonso egyike volt a nyolc producernek az Amazon Oscar-díjra jelölt Argentína, 1985 című drámájában. A források szerint Alonsót azért rúgták ki a Marvel Studiostól, mert a Disney többszöri figyelmeztetése ellenére is producerként és promóterként dolgozott a rivális stúdiónak.

Victoria Alonso 2006 óta volt a Marvel Studios családjának tagja. A vizuális effektek és az utómunka vezetőjeként kezdte, döntő szerepet játszott a Marvel Moziverzum elindításában, amikor társproducerként közreműködött a 2008-as Vasember című filmnél, amikor Robert Downey Jr. Tony Starkként debütált.

A Vasember megjelenését követően Victoria Alonso a Vasember 2., a Thor és az Amerika kapitány: Az első bosszúálló társproducereként folytatta pályafutását. Nagy elismerést könyvelhetett el a 2012-es Bosszúállók film több mint 1,5 milliárd dolláros bevételével, aminek köszönhetően executive producerévé léptették elő, és a Marvelt a szuperhős műfaj királyává tette.

2021-ben Victoria Alonsót előléptették a fizikai és utómunka, a vizuális effektek és az animációs gyártás elnökévé, ezzel pedig még nagyobb befolyást kapott a Marvel Moziverzum kreatív folyamataira. Sok kérdést felvet Alonso távozása a Marvel Studiosnál, többek között például azt, hogy ki lehet az utódja. Victoria Alonso nemcsak a Marvel Moziverzum, hanem az egész filmipar úttörője volt, hiszen egyike azon kevés latin nőknek, akik jelentős hatalmi pozíciót töltöttek be Hollywoodban.

victoria alonso marvel
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.