Főoldal Filmek Kevin Feige úgy fogalmazott, hogy alig karcolták meg a Marvel Moziverzum felszínét
Filmek

Kevin Feige úgy fogalmazott, hogy alig karcolták meg a Marvel Moziverzum felszínét

A java csak ezután következik, most kezd igazán kibontakozni a Marvel Moziverzum.

629
Marvel Studios

A The Walt Disney vállalat 100. évfordulója előtt a Varietynek lehetősége volt a vezetőkkel és a filmkészítőkkel interjút készíteni, köztük a Marvel Entertainment és a Marvel Studios vezetőivel és alkotóival. A vállalat október 16-án ünnepli majd egészen pontosan a 100 éves évfordulót.

A Marvel felvásárlásával megnyílt az út az élőszereplős blockbusterek előtt, köztük a 2019-es Bosszúállók: Végjátéké, amely minden idők második legnagyobb bevételt hozó filmje, de nem volt ez mindig így. Kezdetben óriási kockázatot jelentett felhúzni egy olyan filmes univerzumot, amit kizárólag szuperhősökre szabtak. A Vasember 2008-ban hatalmas siker lett, ezzel pedig elkezdődött valami új, amire addig nem volt példa: egy nagy, összefüggő filmes univerzumépítés. És bár egyesek szerint a világ kezd ráunni a szuperhősökre, a Disney nem fog leállni, és sorra fogja bemutatni a szuperhősfilmeket.

Tizenöt évvel, 31 filmmel, 25 tévésorozattal és közel 30 milliárd dollárral később a Marvel Moziverzumot sokan próbálták lemásolni, de egyik sem bizonyult olyan sikeresnek. A kezdetektől fogva Kevin Feige, a Marvel Entertainment vezetője és a Marvel Studios elnöke irányította. Feige neve 2008-tól lett közismert, mivel már társproducer volt a 2000-es években az X-Men-filmeknél is. Az interjúban Feige elmondta, hogy ennyi idő elteltével is ugyanolyan lelkes, mint a kezdetekkor.

Szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a munkát végezhetem. Minden egyes jelmezpróbán, amikor először látjuk a színészeket átváltozni, abban a pillanatban mindig rácsodálkozunk. Hihetetlen, hogy ezeket a karaktereket életre kelthetjük a vásznon.

Kevin Feige

A Marvelnek köszönheti Robert Downey Jr. és Chris Evans karrierjét, akik korábban lecsúsztak, ám Vasember és Amerika Kapitány új lehetőségeket teremtett a színészek előtt, és még sorolhatnánk; sztárt csinált például Chris Hemsworthből és Tom Hiddlestonból, és még olyan Oscar-díjas színészek is helyet kaptak ebben a filmes univerzumban, mint Ben Kingsley, Brie Larson és Lupita Nyong’o.

Bár a filmvásznon sok minden történt, Feige megjegyzi, hogy vannak dolgok, amelyek soha nem változnak.

A Marvel Studiosnál van egy hagyományunk, amely a legelső ‘Vasemberrel’ kezdődött. Minden új film megjelenésekor a szereplők, a producerek, a rendező és én beugrunk a premier előtti vetítésre, és együtt nézzük meg a filmet a rajongókkal. Ha érezzük az izgalmat a moziban, ha a közönség éljenzését vagy zihálását halljuk, az mindig arra emlékeztet, hogy ezek a filmek és karakterek mit jelentenek a rajongóknak. Ott lenni a Bosszúállók: Végjáték premierjén, hallani a tömeget, ezt soha nem fogom elfelejteni. A Fekete Párduc megjelenése után kapott visszajelzéseket sem. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ekkora hatása lesz.

Kevin Feige

Az MCU következő filmjét, a Marveleket november elején mutatják be a mozikban, a Disney+ nagysikerű Loki című sorozatának második évadát pedig most mutatták be. “A Marvelben valóban az a nagyszerű, hogy mennyi csodálatos, érdekes karakter van a képregényekben – 85 éve csinálják ezt. Még 32 film után is úgy érzem, hogy alig karcoltuk meg a felszínt” – jegyezte meg Feige.

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?