Főoldal Sorozatok Kevin Feige elismerte, hogy a Marvel Studios túlvállalta magát, sok Disney+ sorozat készült
Sorozatok

Kevin Feige elismerte, hogy a Marvel Studios túlvállalta magát, sok Disney+ sorozat készült

A Marvel Studios vezetője elismerte, olyan sok tartalmat gyártanak, nehéz követni őket. És a minőséggel fizetnek meg érte?

486
Holdlovag

A televíziózás az elmúlt két évben az MCU egyik fő pillérévé nőtte ki magát, eddig összesen nyolc Disney+ sorozatot mutatott be a Marvel Studios, és ez kissé kezd zavaró lenni. Túlterheltek a rajongók, nem győzik követni a dolgokat a Marvel Moziverzumban, és további problémát jelent, hogy sokan nem fizettek elő a Disney+-ra, így ők lemaradnak a tartalmakról, bár ez kis mértékben jelent problémát még most, mivel a sorozatok és a mozifilmek kevésbé építenek egymásra.

Még korai kijelenteni, de talán megkongatták a vészharangot a Marvelnél, különösen A Hangya és a Darázs: Kvantumánia kritikái után, hiszen az Örökkévalók mellett megkapta a “romlott” státuszt a kritikák gyűjtőoldalán. Az Entertainment Weeklynek adott interjújában Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elárulta, hogy kész újragondolni a dolgokat, és a Disney+ sorozatainak létfontosságát.

Úgy gondolom, hogy a Marvel Studiosnál töltött idő egyik erős aspektusa, hogy ezek a filmek és sorozatok eltalálják a korszellemet. Így viszont nehéz, amikor olyan sok produkciót kiadtunk – és olyan sok “tartalom” van – ahogy mondani szokták – amit utálok. De azt akarjuk, hogy a Marvel Studios és az MCU-projektek tényleg kiemelkedjenek és felnőjenek. Szóval, a rajongók érzékelni fogják ezt, ahogy elmélyülünk az 5. és 6. fázisba. A Disney+ sorozatok bemutatásainál változni fog a tempó, hogy időt hagyjunk ünnepelni ezeket a tartalmakat.

Kevin Feige

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Marvel több időt fog hagyni az egyes sorozatok között, vagy hogy kevesebb sorozatot készítenek a jövőben, Feige csak annyit válaszolt, hogy “mindkettő igaz, azt hiszem”.

A Marvel Studios 2022-ben három nagyobb sorozatot mutatott be, köztük a Holdlovagot, a Ms. Marvelt és az Amazon: Ügyvédet, valamint két különleges kiadást. Az eddig bemutatott sorozatokról összességében elmondható, hogy kellemes csalódást okoztak, mindegyik remek értékelést kapott, de a WandaVízió és a Loki messze kimagaslik mindközül.

Idén visszatér a Mi lett volna, ha…? és a Loki az újabb évaddal, valamint debütál az Echo és a Vasszív. A 2023-as év talán legjobban várt sorozata a Titkos invázió lesz, amiben Samuel L. Jackson újra Nick fury szerepében tér vissza. Ez lehet az a sorozat, ami az MCU egyik legfontosabb új történetszálát is felvezeti, hiszen szorosan kapcsolódik majd az Armor Wars és az Amerika kapitány 4. részéhez is.

Titkos invázió
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...