Close


Közelgő események

Sorozatok

Kevin Feige elárulta, miért kellet Kamala Khan képességeit megváltoztatni a sorozatban

Ms. Marvel nem kapja meg a képregényekben használt szupererőt a sorozatban.

Kevin Feige elárulta, miért kellet Kamala Khan képességeit megváltoztatni a sorozatban
  • PublishedMay 9, 2022

Egy új interjú során a Marvel Studios vezetője, Kevin Feige elárulta, miért döntöttek úgy, hogy megváltoztatják Kamala Khan képességeit a készülő Ms. Marvel című Disney+ sorozatban. A változtatás mellé kaptunk egy új képet is a főhősről.

A Ms. Marvel első teaseréből világossá vált, hogy a címszereplő szupererejét megváltoztatták, mint amiről a képregényekben olvashattunk. Marvel kisasszonyt mindig valamilyen polimorf alakban ábrázolják, mivel képes megváltoztatni az alakját, ami általában méretváltozást jelent. Kamala képes növeszteni vagy épp kicsinyíteni magát. Azzal, hogy méretes óriássá vagy épp kicsiny hangyává tud átalakulni rémálommá változtatja ellenfelei életét. Mi több, Ms. Marvel nem csak arról dönt, hogy növekszik vagy épp csökkenti a méretét, de képes kizárólag egyetlen testrészét megváltoztatni, ahogy Ő mondja naggyá tenni. Ez azt jelenti, hogy akár képes csak az öklét felnagyítani, vagy épp a lábait nagyra nyújtani. Mikor Kamala megváltoztatja testrészeit, azok különlegesen nagy erővel is bírnak, így öklével emberfeletti erővel tud odacsapni, míg lábával óriási lépésekre és nagy sebességre képes. Kamala ennek ellenére normális emberi életerővel bír, ami miatt könnyen kimerül, és így sokkal többet is eszik, mint egy átlagember.

Voltak olyan találgatások, hogy az alakváltó képességeit azért írták át a sorozatra, mert túlságosan hasonlítottak Reed Richardséra a Fantasztikus Négyesből, és kétségtelen, hogy van benne némi igazság, Kevin Feige az Empire magazinnal adott interjúban más magyarázatot adott a kérdésre.

A képregényeket adaptáljuk, ez nem egy pontos fordítás. [Kamala] a képregényes sorozaton belül egy nagyon konkrét időszakban jött létre. Ő most egy nagyon konkrét időbe érkezik az MCU folytonosságán belül. És ez a két dolog nem egyezett.

Amit megtudunk majd [a sorozatban], hogy honnan származnak ezek az erők, és hogyan tett szert rájuk, az az MCU-ra jellemző. Nagyszerű képregényes fröccspaneleket fogtok látni néhány akciójelenetünkben. Ha nagy, óriási kezekre és karokra vágysz, nos, ezek lélekben itt vannak, ha nem is nyújtózkodó, műanyag formában.

Kevin Feige

Az is felmerült, hogy Kamala képességeit az új eredetéhez igazították, és Feige ezt meg is erősítette, miközben utalt rá, hogy a The Marvels című folytatásban továbbboncolgatják majd a karakter erejének forrását. A filmben új barátokra tesz majd szert Ms. Marvel, találkozik a példaképével, miközben olyan kérdések foglalkoztatják, hogy vajon asgardi, talán a gamma-sugárzás tette őt olyanná, de nem erről lesz szó.

A sorozathoz kiadott hivatalos szinopszisban olvasható, hogy “A Ms. Marvel egy új, eredeti sorozat, amely bemutatja Kamala Khant, a Jersey Cityben felnövő muszlim származású amerikai tinédzsert. Egy lelkes rajongó és fan-fiktív ábrándozó, Kamala egy szuperhős megarajngó hatalmas képzeleterővel – különösen, ha Marvel Kapitányról van szó. Kamala mégis úgy érzi, hogy nem illik az iskolába, és néha még otthon sem találja helyét – egészen addig, amíg nem tesz szert szupererőre, mint a hősök, akikre felnézett mindvégig. A szupererővel az élet is jobb lesz, nem igaz?”

Bisha K. Ali a sorozat vezető írója, a rendezői székben pedig Adil El Arbi és Bilall Fallah, Meera Menon valamint Sharmeen Obaid-Chinoy foglal helyet. A Marvel Moziverzum első tinisorozatát nyáron mutatják be a Disney+ streamingszolgáltatón.

Ms. Marvel
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.