Főoldal Filmek Kevin Feige elárulta, hogy a Vasember előtt Robert Downey Jr. egy közkedvelt gonosztevő szerepére pályázott
Filmek

Kevin Feige elárulta, hogy a Vasember előtt Robert Downey Jr. egy közkedvelt gonosztevő szerepére pályázott

Kevesen tudják, de Robert Downey Jr. egy másik karakterre is pályázott a 2000-es években.

302
Vasember
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Studios elnöke és a Marvel Entertainment kreatív igazgatója, Kevin Feige megerősítette, hogy mielőtt Vasemberként csatlakozott volna a Marvel Moziverzumhoz, Robert Downey Jr. egyszer már pályázott Doctor Doom szerepére egy Fantasztikus Négyes-filmben.

A 2021-ben megjelenő Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe című könyvben Jon Favreau, a Vasember rendezője és társszereplője felidézte, hogy mielőtt Downey szerepet kapott a 2008-as filmben, szóba került Doctor Doom. Ez a téma most ismét terítékre került, amikor Feige és Favreau közös videóban idézték fel, milyen volt az MCU első filmje.

Emlékszem, hogy Robert bejött egy általános [meghallgatásra], és emlékszem, hogy ti már találkoztatok vele egy másik projekt kapcsán, mondjuk Doctor Doom miatt, vagy ilyesmi… Azt hiszem, ő már volt meghallgatáson… talán a Fantasztikus Négyesben.

Jon Favreau

Favreau valószínűleg a 20th Century Fox 2005-ös Fantasztikus Négyes című filmjére utal, amelyen Feige executive producerként dolgozott. Abban a filmben Julian McMahon játszotta a főgonosz Victor Von Doom/Doctor Doom szerepét, majd két évvel később ismét eljátszotta a nemezist a folytatásban.

McMahon után Toby Kebbell vette át a szerepet a 2015-ös Fantasztikus Négyes rebootjában. Ekkortájt a Fantasztikus Négyes filmes jogait a 20th Century Fox birtokolta, így a Marvel Studios nem mutathatta be a Marvel első családját, és a gonosztevőit. Miután a Disney anyavállalat 2019-ben felvásárolta a 21st Century Foxot, a Marvel Studios megkapta a jogokat, hamarosan az MCU-ban is bemutatják ezeket az új karaktereket.

A Marvel Studios jelenleg is dolgozik a Fantasztikus Négyes új részén, aminek forgatása a hírek szerint 2024 januárjában kezdődik, és 2025-ben szeretnék bemutatni a mozikban. Bár minden jel arra utal, hogy a bolygókat felzabáló Galactus is megjelenik a filmben, arra egyelőre nem kaptunk utalást, hogy Doctor Doom is felbukkan majd benne.

Bár Downey sosem játszotta Victor Von Doomot, a szuperhősfilmek világában mindenképpen nyomot hagyott. Miután a 2008-as Vasemberrel elindította az MCU-t, később több alkalommal is Tony Stark/Vasember bőrébe bújt, kezdve A hihetetlen Hulk (2008), a Vasember 2 (2010), a Bosszúállók (2012), a Vasember 3 (2013), a Bosszúállók: Ultron kora (2015), az Amerika kapitány: Polgárháború (2016), a Pókember: Hazatérés (2017) és Bosszúállók: Végtelen háború (2018). Az utolsó szereplésére 2019-ben került sor, amikor kijött a Bosszúállók: Végjáték.

Vasember
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események