Főoldal Filmek Kevin Feige azt javasolta, hogy több Bosszúállót öljenek meg a Bosszúállók: Végjátékban
Filmek

Kevin Feige azt javasolta, hogy több Bosszúállót öljenek meg a Bosszúállók: Végjátékban

A Russo testvérek ezt túl agresszívnek találták.

288
Bosszúállók: Végjáték
Forrás: Marvel Studios

Három évvel a premiert követően még mindig a The Infinity Saga grandiózus fináléjáról derülnek ki információk. A Bosszúállók: Végjáték rendezői, Joe és Anthony Russo legutóbb arról beszéltek egy beszélgetős műsorban, hogy Kevin Feige eredetileg három hatalmas MCU-karakter megölését javasolta, és akár az összes eredeti Bosszúállót megölhették volna a filmben.

A Russo testvérek Happy Sad Confused podcastban vendégeskedtek, amikor a Végjátékról kérdezték őket. Természetesen szóba került a végső csatajelenet Thanos ellen, amikor a rendezők elárulták, hogy a befejezés még több karakter halálát is eredményezhette volna, mert az MCU tervezője, Kevin Feige eredetileg eljátszott az ötlettel, hogy az eredeti Bosszúállók csapatából három fő szuperhőst is megöljenek.

Kevin valóban felvetette egy ponton, hogy az összes régi Bosszúállót kivesszük a játékból. Úgy gondoltuk, hogy ez túlságosan agresszív lenne, és a közönség nem lenne képes feldolgozni, és hogy valójában egy vagy két karakter kiválasztása, akik áldozatot hoznak a film során, olyan pillanatokat adhatna a filmnek, amikor az akció megállhat, és érzelmi katarzisra kerülhet sor, majd folytatódhat a narratíva, és még több érzelmi katarzisra kerülhet sor.

Joe Russo

Anthony elmondta, hogy a főszereplők sorsáról már az “első napokban” beszélgettek, és hogy Feige javaslata valójában soha nem került be egyetlen forgatókönyvbe sem, pedig “tisztában voltak vele”, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború után a közönség “úgy érezte, hogy senki sincs biztonságban”. Óvatos döntéseket kellett hozniuk arról, hogy mely karaktereket áldozzák fel a történetmesélés érdekében.

Kevin már korán felvetette ezt az ötletet, hogy ez olyan lenne, mint a ‘Toy Story 3’, ahol valójában mindannyiuknak a tűzbe kellene ugraniuk, hogy megmentsék az univerzumot. Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen léptékű történetmesélésnél ki kell tekinteni a könyv mögül, de nem voltunk teljesen biztosak benne, hogy a matematika hogyan fog összeállni, hogy eljussunk odáig.

Anthony Russo

A következő Bosszúállók-film, a Kang-dinasztia a tervek szerint 2025-ben kerül a mozikba, hat évvel a Végjáték bemutatója után. Feige nemrég azzal magyarázta ezt a hosszú időt, hogy a következő időszakban a Bosszúállók-filmeket nem az egyes fázisokban kell keresnünk, hanem a nagyobb, összefüggő történetek lezárásánál, jelen esetben a The Multiverse Saga végén kerül bemutatásra kettő is egy évben.

A Titkos háborúk lehet a Marvel Studios eddigi legnagyobb szuperhősfilmje, ami mellett még a Bosszúállók: Végjáték is eltörpül, mind terjedelmében, mind a szereplő karakterek puszta számát tekintve. A Bosszúállók: Kang-dinasztia című filmet Destin Daniel Cretton rendezi, és a Bosszúállók: Titkos háborúk résszel együtt zárja az MCU 6. fázisát. A Kang-dinasztia 2025. május 2-án kerül a mozikba, a Titkos háborúk pedig hat hónappal később, 2025. november 7-én.

Bosszúállók: Végjáték
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...