Főoldal Filmek Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke arról beszélt, hogy T’Challa szerepét miért nem osztották újra
Filmek

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke arról beszélt, hogy T’Challa szerepét miért nem osztották újra

Semmilyen formában nem fogják újraosztani Chadwick Boseman karakterét.

328
Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke most először beszélt hosszasan, hogy nem miért nem osztották újra Chadwick Boseman szerepét a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című folytatásban, és azt is elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy más megközelítést választanak a folytatásra nézve.

A Fekete Párduc sztárja, Chadwick Boseman 2020 nyarán hunyt el a vakbélrákkal folytatott hosszas küzdelmet követően. A világ és a Hollywood egyaránt gyászolta a színészt, aki fényes karrier előtt állt. A halálhíre a Marvel Studios munkatársait is megrázta, sokáig nem tudták, mitévők legyenek a már bejelentett Fekete Párduc folytatásával. Végül úgy döntöttek, hogy nem fogják újraosztani Boseman szerepét.

Azt az utat választották, hogy T’Challa meghal az MCU-ban, és a Marvel királyaként emlékeznek meg róla. Azt persze még mindig nem tudjuk, hogy mindezt miként mutatják majd be, de azt már világossá tették, hogy a folytatásban nem fognak vizuális effekteket használni Boseman “feltámasztására” egyetlen jelenet erejéig sem.

Az Empire magazinnak nyilatkozva Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke megmagyarázta a döntést, hogy a rajongók tiltakozása ellenére sem alakítják át a Fekete Párduc-franchise főszereplőjét.

Egyszerűen úgy éreztük, hogy túl korai lenne újracastingolni. Stan Lee mindig azt mondta, hogy a Marvel a világot képviseli az ablakodon kívül. Mi pedig arról beszéltünk, hogy bármennyire is rendkívüliek és fantasztikusak a karaktereink és a történeteink, minden, amit csinálunk, emberi és átélhető elemmel bír. A világ még mindig Chad elvesztését dolgozza fel. És Ryan ezt a történetbe is beleszőtte.

A beszélgetések teljes egészében arról szóltak, hogy igen, “Mi lesz a következő lépés?”. És hogy hogyan folytatódhat Chadwick öröksége hogyan folytatódhat – és hogy ő mit tett azért, hogy Vakanda és a Fekete Párduc ilyen hihetetlen, törekvő, ikonikus eszmékké váljon Erről szólt az egész.

Kevin Feige

Bár sokan csalódottak lehetnek, hogy T’Challának búcsút intünk az MCU-ban, de a lehető legjobb döntés született a stúdió részéről. A Fekete Párduc folytatása mindenesetre egy érzelmes folytatásnak ígérkezik, és biztosak vagyunk benne, hogy a Marvel Studios és Coogler a lehető legjobb utat választotta a karakter történetének lezárására.

Hogy ki veszi át az új Fekete Párduc szerepét, arra majd november 11-én választ kapunk, akkor jön ki a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Fekete Párduc
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események