Főoldal BREAKING Készül A sógun második évada
BREAKINGSorozatok

Készül A sógun második évada

A népszerű szamurájos sorozat folytatódik a streamingen.

539
Hiroyuki Sanada Shogun
Forrás: FX

Nagy sikert aratott az FX minisorozata, A sógun. Ugyan a széria feldolgozta az azonos címen megjelent regényt, ez még nem jelenti azt, hogy a valós történelmi szereplőkön alapuló szamurájos drámát ne lehetne tovább mesélni. Úgy tűnik az FX és a Disney is nyitott még a folytatásra. A főszereplő Toranaga Josit alakító Szanada Hirojuki már alá is írta a szerződését a következő évadra.

A Deadline hozta le a hírt május 10-én exkluzív cikkében, hogy A sógun folytatódhat a streamingen. Az FX már meg is állapodott a főszereplőt alakító és produceri feladatokat is ellátó Szanada Hirojukival. A jelentés nem tér ki további részletekre, a lap szerint a megállapodás további elemei még nincsenek lefixálva, azonban a címszereplőt már biztosan magáénak tudhatja a projekt.
A sógun egy tíz részes minisorozat lett az FX gyártásában, amely a Hulu és Disney+ streamingjén debütált 2024 februárjában. A sorozat James Clavell azonos címen megjelent történelmi regényét dolgozta fel, amely a 17. századi Japán belviszályokkal teli történelmébe kalauzolta el az olvasót és a nézőt. A történet középpontjában egy angol tengerész, Jack Blacthorne (Cosmo Jarvis) és a szamuráj Toranaga Josi (Szanada Horijuki) állt, aki a sógun cím megszerzésével Japán teljhatalmú urává akart válni, ezzel elhozva a békét hazájába. A sorozat remekül dolgozta fel Clavell csavaros és többszálon futó történelmi drámáját. A szériát Justin Marks és felesége, Rachel Kondo jegyezték, akik az FX-szel közösen egy rendkívül aprólékosan kidolgozott, történelmileg is elég hiteles művet tettek le az asztalra. A monumentális miniszériát közel hat éven át fejlesztették és több kontinensen is forgatták.

Kérdés, hogy további regények hiányában miként lehetséges folytatni A sógun történetét? A történelmi események adottak, az első évad fináléja már nem mutatta a sorsdöntő Szekigaharai csatát, csak az ahhoz vezető utat. Lehetséges, hogy a második évad ennek a bemutatását és az azt követő eseményeket dolgozza majd fel, de erről most még csak találgatni lehet. Azonban ne felejtsük el, hogy nem mindig jó úgy folytatni egy sorozatot, hogy már nem áll rendelkezésre az adaptálható regény, lásd.: Trónok harca utolsó két évada. A Deadline megemlíti cikkében, hogy True Detective is eredetileg egy limitált minisorozatnak készült, majd egy antológia széria lett belőle, amelynek évadai mind más-más korokban, más főszereplőkkel jönnek. Ugyancsak kitér arra a cikk, hogy az FX nagyon szeretné dráma sorozat kategóriában versenyeztetni A sógunt a következő Emmy-díjátadón, ahol nem mindegy, hogy minisorozat vagy normál folytatólagos szériaként indul. A Szanadával kötött megállapodás viszont jó kiindulópont a folytatáshoz. A sógun első évada hetekig a legnézettebb volt a Hulu és a Disney+ streamingjén, összesen 9 millió nézővel világszinten.

A sógun
Forrás: FX
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...