Főoldal Filmek Képeken a decemberben érkező A Gyűrűk Ura animációs film
Filmek

Képeken a decemberben érkező A Gyűrűk Ura animációs film

A The War of the Rohirrim A Gyűrűk Ura univerzum egy régi háborújába kalauzol majd minket.

669
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Forrás: Collider

Még 2021-ben jelentette be a Warner Bros., hogy animációs formában is bővítik A Gyűrűk Ura franchise-t. Ez lesz a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, melynek története több száz évvel Frodóék kalandja előtt veszi majd fel a fonalat, középpontba helyezve A Gyűrűk Ura: A két torony végén megismert Helm-szurdokot, s Rohan legendás királyát, Pörölykezű Helmet.

Az új király szerepét a nagy sikerű drámasorozat, az Utódlás (Succession) sztárja, Brian Cox tölti majd be. Azt is tudjuk, hogy Miranda Otto újra eljátssza Theoden lányát, Eowynt. Mivel egy előzményfilmről beszélhetünk, így Otto valószínűleg narrátorként fog szerepelni, hacsak valahogy mégis össze nem kötik a filmekkel a képsorokat. Tekintve, hogy Helm király a stúdió által birtokolt anyagoknak leginkább a függelék részben jelenik meg, így várhatóan alaposan kibővítik, színesítik történetét, amiről egyébként azokon kívül sem tudhatunk sokat. A filmben nagy riválisa dúnföldi Wulf lesz, aki apja halálát akarja leverni Helmen, így lerohanja Rohant. A most megjelentetett képeken grandiózus csaták vázolódnak fel, s ismerős elemek kacsintanak vissza ránk könyves és filmes szempontból is.

A könyvek lapjain Helm egyébként Rohan kilencedik királya volt, s nem volt éppen békés gyermekkora, hála a dúnföldieknek. Királyként egyik fő ellenfele egy Freca nevű dúnföldi lett, aki azt állította, hogy rohani vér, méghozzá királyi csörgedezik benne, s igényt szabott a trónra. Freca terve az volt, hogy kényszeríti a királyt, hogy lányát adja hozzá az ő fiához, Wulfhoz. A találkozó azonban igen előnytelenül végződött számára, mivel Helm egyetlen ütéssel végzett vele mérgében. Ezek után Wulf bosszút esküdött ellene, s kitört a hosszú háború. Helmnek több fia is született, akik mind híres csatákban vettek részt, majd estek el. Kürtjének szavára hatalmas haraggal rontott a dúnföldiekre, s puszta kézzel zúzta szét őket, innen kapta nevét is. Végül nem élte túl a háborút, egy csata után megfagyva találtak rá, harcra készen állva, nyitott szemmel. Innen eredt a hiedelem, hogy Helm még halálában is Rohant védelmezi, kürtjével pedig a halandók maguk mellé állíthatják őt és seregét.

Bár ő áll majd a középpontban, ebben az időszakban párhuzamosan több háború is zajlott Középföldén. Közben ráadásul a Hosszú Tél elnevezésű időszak miatt éhínség köszöntött be, mely több területet is érintett, beleértve például a Megyét is, ahol Gandalf a hobbitok segítségére sietett, így még az sem lehet kizárt, hogy ő is felbukkan. Gondor kapitánya, Beregond, pedig azért nem tud időben Helm segítségére sietni, mert Umbar kalózhadával kell felvennie a kesztyűt, ezek közül bármelyik frontot viszontláthatjuk akár a filmben is.

A The War of the Rohirrimre egyébként animeként hivatkoznak, s része lesz a filmes kánonnak. A rendezői székben a japán Kenji Kamiyama foglal helyet, az animációért a szintén japán Sola Entertainment a felelős. Kamiyama tapasztalt rendező és animés, legtöbben itthon talán a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) franchise-ban végzett munkáiról ismerhetik.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim bemutatója egyelőre december 13-ra van betáblázva. Ezen kívül hamarosan jön A hatalom gyűrűi második évada, s nemrég jelentették be, hogy készül a The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum című film, Andy Serkis főszereplésével is.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Forrás: Collider
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

A Gyűrűk Ura
Filmek

Nézd újra A Gyűrűk Ura-trilógiát 4K-ás, digitálisan felújított, bővített rendezői változatban a Lurdy moziban

Január első hétvégéjén Középfölde rajongói ismét nagyvásznon élhetik át a kalandokat eddig...

A Gyűrűk Ura
FilmekBREAKING

A Warner Bros. hivatalosan is dolgozik A Gyűrűk Ura új mozifilmjein

A Gyűrűk Ura sorozata után új mozifilmek is készülnek, és erre Peter...