x
Filmek

Keanu Reeves utalást tett arra vonatkozóan, hogy mikor játszódhat az új Mátrix-film

Se nem előzmény, se nem közvetlen folytatás.

Keanu Reeves utalást tett arra vonatkozóan, hogy mikor játszódhat az új Mátrix-film
  • Publishedszeptember 18, 2020

Hatalmas meglepetésként érte a filmrajongókat, hogy igen hosszú szünet után folytatást kap a ’90-es évek egyik legemblematikusabb filmsorozata, a Mátrix. A várakozásokat növelte, hogy kiderült, az eredeti alkotások egyik rendezője, Lana Wachowski ezúttal is visszatér, illetve kiderült, hogy Carrie-Anne Moss és Keanu Reeves is újra eljátszhatják majd legendás szerepeiket. Arra is fény derült azonban, hogy Hugo Weaving és Laurence Fishburne nem térnek vissza, előbbinél egyeztetési problémák adódtak, míg utóbbit meg sem keresték a filmmel kapcsolatban.

Most Keanu Reeves a BBC-nek nyilatkozott, és többek között arról is beszélt, hogy mikor játszódhat majd az új film. Ugye ez főként abból a szempontból érdekes, hogy a harmadik film végén Trinity egyértelműen meghal, de Neo sem valószínű, hogy túléli az eseményeket. Reeves a BBC-nek elmondta, hogy semmiképp sem előzmény lesz az új film, azonban direkt folytatásnak is hiba lenne titulálni.

Nem, nem megyünk a múltba, egy másik verzió fog megvalósulni. Az akciók fantasztikusak lesznek, és ígérem, mindenre fény derül időben.

A színészek korábban ezt nyilatkozták az új részről:

Lana egy csodálatos történetet írt, mely mélyen megérintett. Csakis ezért vállaltam el a filmet. A szkriptnek vannak igazán sokat mondó részei, melyek valódi üzenetet fogalmaznak meg. Sohasem gondoltam volna, hogy ez a folytatás létrejön, nem is szerepelt a terveim között. Az egész szkriptet áthatja azonban egyfajta művészi szabadság, mélység és közlési vágy. Ezek tudatában pedig úgy gondoltam, igazán remek dolog, hogy ez a film elkészülhet.

A negyedik Mátrix-film 2022 áprilisában kerülhet a mozikba.

Mátrix
Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.