Főoldal Filmek Jon Favreau mindent megtett, hogy Vasembert ne öljék meg a Bosszúállók: Végjátékban
Filmek

Jon Favreau mindent megtett, hogy Vasembert ne öljék meg a Bosszúállók: Végjátékban

A rendező és producer mindent elkövetett azért, hogy Tony Stark életben maradjon.

541
Vasember

Sok rajongót megsirattak a készítők, amikor a Bosszúállók: Végjáték epikus befejezésében Tony Stark feláldozta magát a világért, és meghalt. A döntés nemcsak a rajongóknak nem tetszett, hogy Vasember meghalt, akárcsak a Vasember rendezőjének. Jon Favreau bevallotta, hogy mikor megtudta Vasember sorsát, mindent megtett, hogy megmentse a karaktert.

A Vanity Fairnek adott interjúban a Russo testvérek elmesélték, hogyan kaptak egy telefonhívást Favreau-tól, amelyben könyörgött nekik, hogy gondolják meg magukat, és kegyelmezzenek meg Tony Starknak.

A nyomás [hogy ne öljék meg Tony Starkot] részben Jon Favreau-tól jött, aki felhívott minket, miután elolvasta a forgatókönyvet… és azt mondta nekünk: “Tényleg meg akarjátok ölni Vasembert?”

Anthony Russo

“Meg is tette. Igen” – tette hozzá Joe Russo. “És emlékszem, hogy a színpad sarkán járkáltam, miközben telefonhívásban voltam Favreau-val, és próbáltam lebeszélni”.

A 2008-as Vasember című filmnél debütált rendezőként Favreau – és ezzel a filmmel lényegében elindult az általunk ismert Marvel Moziverzum. De Favreau nemcsak rendező és producerként munkálkodott az elmúlt bő 10 évben, hanem az egész MCU-ban feltűnt Happy Hogan, Tony biztonsági főnöke és legjobb haverja szerepében.

Tony Stark halála a Bosszúállók: Végjátékban az egész MCU egyik legerősebb pillanata volt, ami bebetonozta Vasembert a legendák közé, miközben tökéletes lezárást adott Tony történetének. Favreau azonban nem volt hajlandó erre, ő mást szeretett volna elérni. “Ez megrázná az embereket, és nem akarod, hogy a moziból a forgalomba sétáljanak. Mi mégis megcsináltuk.” – mondta Joe Russo.

Végül Christopher Markus és Stephen McFeely írók egyetértettek Russóékkal – ez volt a tökéletes befejezés a Vasember számára… “Mindenki tudta, hogy ez lesz Tony Stark vége” – mondta McFeely. “Lehetőségünk volt arra, hogy tökéletes nyugdíjas életet adjunk Starknak, a film keretein belül” – tette hozzá Markus. “[Ezt már megkapta]. Ez az az élet, amire vágyott. Vajon ő és Pepper összejönnek? Igen. Összeházasodtak, született egy gyerekük, nagyszerű volt. Ez egy jó halál. Nem érzem tragédiának. Olyan, mint egy hősies, befejezett élet.”

A Vasember-rajongók talán a mai napig érzik a hiányát, de Tony megérdemelte a hősies véget.

vasember 1 mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.