Főoldal Sorozatok Jön az élőszereplős Született kémek
Sorozatok

Jön az élőszereplős Született kémek

A Pindúr pandúrok után talán alkalmasabb jelöltet találtak az élőszereplős adaptálásra.

293
Totally Spies
Forrás: Wallpaper Abyss

A Variety jelentése szerint a Született kémek (Totally Spies!) franchise-t is elérte az élőszereplős adaptálás korszaka. A népszerű és kultikus francia rajzfilmsorozat három nemzetközi tinikém, név szerint Alex, Sam és Clover küldetéseit és életét követi, valamint megbízójukat, a titokzatos Jerryt.

A hírek szerint a feldolgozás is marad young adult, vagyis a fiatal felnőtteket célozza majd, s továbbra is az ikonikus három jó barátot követhetjük majd, amint egyszerre próbálják megmenteni a világot és túlélni első egyetemista évüket. Írót egyelőre nem neveztek meg a projekt mellé, de az Amazon MGM az eredeti sorozatot is gyártó Banijay Kids stúdióval állt össze a produkcióhoz, executive producerként pedig Will Ferrellt köszönthetik a rajongók.

A Született kémeket, ismertebb nevén a Totally Spies-t Vincent Chalvon-Demersay és David Michel alkották meg. Az eredeti sorozat 2001-től futott és hat évadot élt meg, több mint hatvan nyelvre fordították le. Legnagyobb követőtábora ugyan máig Franciaországban van, de a három tinilány annak idején behálózta a világot. A szériából végül rengeteg könyv, képregény, s videójáték is született, majd 2009-ben egy előzményfilmet (Született kémek – A film) is kapott. Később egy spinoff sorozat is készült hozzá, a két évadot megélt The Amazing Spiez!. Tíz év kihagyás után idén debütált a hetedik évada, melynek nézettsége valószínűleg megalapozta az élőszereplős változatot.

A Született kémeket eredetileg a Cartoon Network (nálunk leginkább a Jetix) sugározta, aminek az utóbbi időben egyre több sorozatát adaptálnák: ilyen a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak és a Pindúr pandúrok is (egyébként mindkettőt ugyanaz az ember, Craig McCracken alkotta). Utóbbi egy folytatást kapott volna, melyben a felnőtt Csuporkát, Sziporkát és Puszedlit követhettük volna, akik ráuntak a hősködésre. A CW és a készítők változtatásaival az eredeti alkotó sem barátkozott meg, s a rajongók sem fogadták jól, így bár már a színészeket is kiszemelték és a pilot is megszületett, végül tavaly teljesen ejtették a projektet. A fentebb írt két sorozat esetében felmerült a kritika, hogy a stúdiók nem gondolták át választásaikat, mert az alapanyagok vagy csakis animációs formában lehetnek működőképesek vagy hatalmas büdzsével.

A Totally Spies! esetében azonban végre talán jó helyen keresgélnek, hiszen egy teljes mértékben adaptálható szériáról beszélhetünk, melynek minden esélye megvan rá, hogy elhozza a kémek világát a fiatalabb korosztálynak, megtartva az eredeti minden báját, ha tisztelettel nyúlnak hozzá.

Totally Spies
Forrás: Totally Spies
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események